Lyžařku Schiffrinovou obdivuje i Ledecká. Američanka může pomýšlet na rekord legendárního Stenmarka

Americká lyžařka Mikaela Shiffrinová dominuje i nové sezoně Světového poháru. Čtyřnásobná mistryně světa ve slalomu tak může reálně myslet i na rekord legendárního Švéda Ingemara Stenmarka.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Mikaela Schiffrinová

Mikaela Schiffrinová | Zdroj: Reuters

Výjimečnou převahu ukazuje na statru nové zimní sezony Mikaela Shiffrinová. V počtu vítězných závodů může v budoucnu útočit i na největší lyžařské legendy.

Přehrát

00:00 / 00:00

Mikaela Schiffrinová útočí na rekord legendárního Ingemara Stenmarka

Rozesmátá Mikaela Shiffrinová mluvila po druhém kole nedělního slalomu v americkém Killingtonu o tom, že byla na hraně pádu v každé brance. Její pocit byl ale daleko od toho, jak suverénně na trati vypadala a s jak výrazným náskokem deklasovala konkurenci.

Je fantastická, říká Ledecká

Druhou Slovenku Vlhovou porazila o 2,29 sekundy, což je na disciplínu, ve které jde o centimetry, obrovský náskok. Jako o legendě sjezdového lyžování mluvila už v minulé sezoně česká olympijská vítězka v superobřím slalomu Ester Ledecká.

„Mikaela je fantastická lyžařka. Jezdí s takovým přehledem, že je to až neuvěřitelné. Já jsem ráda, že s ní mohu závodit na stejné úrovni, přestože ona je o několik tříd výše,“ popsala Ledecká.

Slalom v Killingtonu ovládla Shiffrinová. Češka Capová skončila sedmnáctá

Číst článek

Shiffrinová je ale výš než kterákoli současná lyžařka. Ve slalomu byla mimo elitní dvojici naposledy na olympiádě v Koreji – skoro před dvěma lety, kde skončila překvapivě až čtvrtá. Jinak ale dokazuje svoji výjimečnost, což viděli i letos fanoušci ve Špindlerově Mlýně.

„Není to samo o sobě důležité, ale je to symbol toho, co důležité je. Chci být silná, jezdit rychle, vyhrávat, mít dobrou sezonu a čísla, která to vyjadřují, zase tolik neznamenají. Na druhou stranu to vnímám a beru jako něco zvláštního,“ povídala Shiffrinová po svém březnovém vítězství v Krkonoších a teď se počet vítězství této čtyřiadvacetileté Američanky ve Světovém poháru vyšplhal už na 62.

Určitě tak není nereálné, že by za pár let mohla překonat legendárního Švéda Ingemara Stenmarka a jeho absolutní rekord 86 vítězství.

Jakub Marek, mim Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme