Lyžařka Shiffrinová vyrovnala 82. pohárovým triumfem Vonnovou, od rekordu ji dělí čtyři vítězství

Americká lyžařka Mikaela Shiffrinová vyrovnala 82. vítězstvím krajanku Lindsey Vonnovou na druhém místě historického pořadí v sjezdařském Světovém poháru. V Kranjské Goře suverénně vyhrála obří slalom a od absolutního rekordu švédské legendy Ingemara Stenmarka ji dělí čtyři triumfy.

Tento článek je více než rok starý.

Kranjska Gora (Slovinsko) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Americká lyžařka Mikaela Shiffrinová

Americká lyžařka Mikaela Shiffrinová | Foto: Antonio Bronic | Zdroj: Reuters

Sedmadvacetiletá Shiffrinová ve Slovinsku v sobotu ve stejné disciplíně skončila šestá, nyní už nedala soupeřkám šanci. Nejrychlejší čas zajela v prvním i druhém kole a v součtu obou jízd porazila druhou Italku Federicu Brignoneovou o propastných 77 setin sekundy.

„Měla jsem fleky v obličeji. Myslím, že jsem nikdy nebyla tak nervózní jako dneska, ani nevím proč, možná kvůli tomu číslu,“ přiznala Američanka.

„Chtěla jsem jen dobře lyžovat a to se mi povedlo. Dvaaosmdesát vítězství je nepopsatelná věc," uvedla.

Zatímco Shiffrinová je excelentní především v točivých disciplínách, Vonnová dominovala převážně ve sjezdech a super-G. Své triumfy nasbírala v letech 2001 až 2019, než ji donutily kariéru ukončit zdravotní problémy, zejména s koleny.

Shiffrinová se proplétala brankami na sjezdovce Podkoren bezchybně. „Nemohla jsem jet rychleji. Cítila jsem se mnohem, mnohem lépe než včera v prvním kole,“ pochvalovala si po první jízdě.

Překonat Vonnovou a přiblížit se Stenmarkově absolutnímu rekordu může již v úterý ve Flachau ve večerním slalomu. Po dalších třech zastávkách se pak na konci ledna uskuteční obří slalom a slalom ve Špindlerově Mlýně.

Česká lyžařka Adriana Jelínková dnes startovním číslem 60 obsadila 55. místo se ztrátou téměř čtyř sekund na Shiffrinovou.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme