Slalom v Killingtonu opanovala Shiffrinová. Češka Capová skončila devatenáctá

Americká lyžařka Mikaela Shiffrinová vyhrála třetí rok po sobě slalom Světového poháru na domácí půdě v Killingtonu. Česká reprezentantka Gabriela Capová skončila ve Vermontu devatenáctá a vyrovnala svůj nejlepší výsledek v kariéře.

Killington Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Americká lyžařka Mikaela Shiffrinová

Americká lyžařka Mikaela Shiffrinová | Zdroj: Reuters

Dvojnásobná olympijská vítězka Shiffrinová navázala na týden staré vítězství z finského Levi a vyhrála i druhý slalom v sezoně. Zároveň se 34. triumfem v nejtechničtější disciplíně vyrovnala v historické tabulce druhé Švýcarce Vreni Schneiderové. Teprve třiadvacetiletá Američanka se navíc už v příštím slalomu může dotáhnout na rakouskou rekordmanku Marlies Schildovou, nyní Raichovou.

Vítězka celkového i slalomového SP z minulé sezony Shiffrinová v neděli vedla už po prvním kole a v součtu porazila o 57 setin sekundy Slovenku Petru Vlhovou. Třetí skončila už s více než sekundovým odstupem olympijská vítězka Frida Hansdotterová ze Švédska. Po čtyřech závodech v technických disciplínách vede Shiffrinová suverénně hodnocení seriálu.

Capová zajela v prvním kole v těžkých podmínkách za špatné viditelnosti 22. čas a v druhém kole si ještě polepšila. Pětadvacetiletá česká lyžařka, kterou před sobotním obřím slalomem trápilo nachlazení, byla dvanáctá a posunula se na 19. pozici. V SP bodovala podruhé v kariéře a vyrovnala svůj výsledek z lednového slalomu v Kranjské Goře. Druhá

Češka v závodě Martina Dubovská byla v prvním kole čtyřicátá.
Světový pohár pokračuje příští týden rychlostními disciplínami v kanadském Lake Louise.

Mikaela Shiffrin is just one win shy of the World Cup women’s slalom record after her win at Killington bit.ly/2PPPuhD

19:57 – 25. 11. 2018

12 18

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme