Ledecká skončila v nepovedeném super-G v Lanzerheide 26., Brignoneová má malý glóbus

Italská lyžařka Federica Brignoneová vyhrála poprvé v kariéře hodnocení Světového poháru v superobřím slalomu. Malý křišťálový glóbus získala s předstihem po sobotním devátém místě ve švýcarském Lenzerheide. Ester Ledecká skončila na náročné trati na sjezdovce Silvana Beltramettiho s velkou ztrátou šestadvacátá.

Tento článek je více než rok starý.

Lanzerheide (Švýcarsko) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ester Ledecká.

Ester Ledecká. | Foto: Jari Pestelacci | Zdroj: Reuters

Premiérové vítězství v SP vybojovala Francouzka Romane Miradoliová, za kterou česká závodnice zaostala o 4,26 vteřiny. Američanka Mikaela Shiffrinová se po neúspěšné olympiádě v Pekingu vrátila do seriálu druhým místem a osamostatnila se v čele celkového pořadí. Třetí skončila domácí hvězda a olympijská vítězka v super-G Lara Gutová-Behramiová.

Ledecká dojela znovu na stupních vítězů, ve sjezdu v Crans Montaně skončila druhá

Číst článek

Před Ledeckou čtyři z pěti startujících vypadly. Češka jela před zraky švýcarského tenisty Rogera Federera, který se v dobré náladě pod svahem se sjezdařkami bavil a fotil, viditelně opatrněji. V cíli ztrácela téměř tři vteřiny na momentálně vedoucí Francouzku Tessu Worleyovou.

Nakonec se Ledecká propadla na 26. místo, což je její nejhorší umístění v superobřím slalomu v SP od prosince 2019, kdy ve Svatém Mořici skončila o místo za bodovanou třicítkou.

Ledecká tak nenavázala na úspěšné předchozí starty. Před týdnem ve dvou sjezdech v Crans Montaně obsadila první a druhé místo. Předtím skončila na olympijských hrách v Pekingu čtvrtá v kombinaci a v superobřím slalomu obsadila páté místo.

Brignoneová měla jistý triumf v disciplíně už před svou jízdou. Jediná konkurentka, která ji ještě mohla ohrozit, krajanka Elena Curtoniová závod nedokončila. Sjezdařky čeká už jen jedno super-G ve finále SP ve Francii. "Je to skvělé, ale jízda dobrá nebyla," řekla Italka

Jednatřicetiletá lyžařka získala pátý glóbus v kariéře. Dva má za kombinaci, jeden za obří slalom a ten nejcennější za celkové pořadí.

V boji o celkový triumf má Shiffrinová v čele náskok 67 bodů před Slovenkou Petrou Vlhovou, která dnes byla osmnáctá. V neděli se v Lenzerheide pojede obří slalom.

SP ve sjezdovém lyžování v Lenzerheide (Švýcarsko):
Ženy - superobří slalom: 1. Miradoliová (Fr.) 1:19,87, 2. Shiffrinová (USA) -0,38, 3. Gutová-Behramiová (Švýc.) -0,88, 4. Bassinová (It.) -0,90, 5. Mowinckelová (Nor.) -0,94, 6. Worleyová (Fr.) -1,37, 7. Weidleová (Něm.) -2,02, 8. Gisinová (Švýc.) -2,04, 9. Gaucheová (Fr.) a Brignoneová (It.) obě -2,20, ...26. Ledecká (ČR) -4,26.

Průběžné pořadí super-G (po 8 z 9 závodů): 1. Brignoneová 506 b., 2. Curtoniová 374, 3. Goggiaová (obě It.) 332, 4. Shiffrinová 300, 5. Gutová-Behramiová 286, 6. Tipplerová (Rak.) 259, ...23. Ledecká 86.

Průběžné pořadí SP (po 30 z 37 závodů): 1. Shiffrinová 1106, 2. Vlhová (SR) 1039, 3. Brignoneová a Goggiaová obě 851, 5. Hectorová (Švéd.) 682, 6. Suterová (Švýc.) 657, ...17. Ledecká 389, 54. Dubovská (ČR) 108.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme