Ledecká se na svah ve Svatém Mořici vůbec nedostane, závody překazilo počasí

Lyžařky včetně Ester Ledecké přišly kvůli nepříznivému počasí o oba víkendové závody Světového poháru v superobřím slalomu ve Svatém Mořici. Sobotní závod byl zrušen kvůli hustému sněžení a silnému nárazovému větru, nedělní pak kvůli zvýšenému nebezpečí lavin.

Tento článek je více než rok starý.

Aktualizováno Svatý Mořic (Aktualizováno: 17:22 5. 12. 2020) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ester Ledecká.

Ester Ledecká. | Foto: Leonhard Foeger | Zdroj: Reuters

Sobotní start byl naplánován na 11.30, po brzké ranní inspekci ale muselo vedení závodu program zrušit. Stejně dopadl i nedělní závod, protože ve Svatém Mořici napadla až osmdesáticentimetrová vrstva nového sněhu a předpověď dobré vyhlídky neslibuje.

Mezinárodní lyžařská federace zrušila nedělní závod poté, co byly z bezpečnostních důvodů uzavřely sjezdovky. „Úřady se po přívalu nového sněhu a zvýšeném nebezpečí lavin rozhodly uzavřít sjezdovky. Proto jsme museli zrušit i zítřejší závod,“ uvedla federace na sociální síti twitter. Zatím neupřesnila, jestli bude pro zrušené závody hledat nový termín.

Sobotní superobří slalom měl být prvním rychlostním závodem v sezoně, lyžařky dosud absolvovaly dva slalomy, jeden obří slalom a také jeho paralelní variantu.

Jenže už od pátečního večera žilo švýcarské městečko tím, kdo si zvládne udržet průchozí cestu k domu. Od odpoledne sněží tak, že skoro není vidět na krok a všechno pokrylo jen během pátku více než 40 centimetrů sněhu.

⛷ Proč je dnes ženské super G ve Svatém Mořici zrušené? 🙄
Proto... ❄️

Zaparkováno okolo včerejších 17:30.

09:19 – 05. 12. 2020

37

Olympijská vítězka Ledecká je ve švýcarském středisku jedinou českou reprezentantkou ve startovní listině, nakonec se ale na svah nedostane, i když se hodně těšila.

„Zatím to byl závod, který mi tolik nešel, je tam hodně nerovností. Je to hodně technický a těžký kopec. Jsem na to natěšená, protože si myslím, že si s tím kopcem pořád něco dlužíme a že se to jednou naučím a že tam taky zajedu dobrý výsledek,“ říkala Ester Ledecká před týdnem.

Další zastávkou Světového poháru lyžařek bude příští víkend francouzský Courchevel, kde na závodnice čekají dva obří slalomy.

Martin Charvát, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme