Ledecká dojela v Lake Louise 13. v super-G. Třetí triumf ve třech závodech slaví Goggiaová

Olympijská vítězka Ester Ledecká skončila třináctá v úvodním superobřím slalomu aktuálního ročníku Světového poháru v Lake Louise. Od desítky ji dělilo sedm setin.Třetí triumf ze tří závodů si v Kanadě připsala Italka Sofia Goggiaová.

Tento článek je více než rok starý.

Lake Louise (Kanada) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ester Ledecká

Ester Ledecká | Zdroj: Reuters

Ledecká po dvanáctém a dvaadvacátém místě ve sjezdu ani tentokrát na umístění v elitní desítce nedosáhla. V polovině trati ztrácela 1,2 sekundy na průběžně vedoucí Laru Gutovou-Behramiovou, ale zbytek závodu jí vyšel lépe a manko stáhla pod sekundu. Zařadila se na sedmou příčku.

Ledecké se nepovedl ani druhý sjezd sezony, v Lake Louise byla dvaadvacátá

Číst článek

Obhájkyni malého glóbu za tuto disciplínu Gutovou pak o jedenáct setin porazila vítězka obou sjezdů Goggiaová. Pro třetí příčku si s devětadvacítkou dojela Rakušanka Mirjam Puchnerová, která tak navázala na bronzové umístění v úvodním sjezdu.

Před českou reprezentantku se dostaly i další závodnice. Ve vyrovnaném pořadí od osmého do čtrnáctého místa se sedm lyžařek vměstnalo do jedenácti setin. Ledecká z nich byla druhá nejpomalejší. Měla ale výrazně menší ztrátu než v obou sjezdech, kdy za Goggiaovou zaostávala o více než dvě sekundy.

Další superobří slalomy jsou ve Světovém poháru naplánované hned na příští víkend, kdy se pojedou dva závody ve Svatém Mořici. Do Švýcarska se mohou závodnice, jejich realizační týmy i další lidé nezbytní pro organizaci Světového poháru přesunout díky výjimce z desetidenní karantény, která je jinak kvůli nové variantě koronaviru omikron povinná pro všechny cestující z rizikových zemí bez ohledu na očkování. A mezi tyto země patří i Kanada.

SP ve sjezdovém lyžování v Lake Louise (Kanada):
Ženy - super-G: 1. Goggiaová (It.) 1:18,28, 2. Gutová-Behramiová (Švýc.) -0,11, 3. Puchnerová (Rak.) -0,44, 4. Tipplerová (Rak.) -0,50, 5. Brignoneová (It.) -0,53, 6. Shiffrinová (USA) -0,58, 7. Curtoniová (It.) -0,64, 8. Siebenhoferová (Rak.) -1,00, 9. Hählenová (Švýc.) a Gagnonová (Kan.) obě -1,03, ...13. Ledecká (ČR) -1,10.

Průběžné pořadí SP (po 8 z 37 závodů): 1. Shiffrinová (USA) 405, 2. Vlhová (SR) 340, 3. Goggiaová 315, 4. Slokarová (Slovin.) 210, 5. Dürrová (Něm.) 201, 6. Gutová-Behramiová 198, ...23. Dubovská (ČR) 73, 32. Ledecká 51.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme