Takhle jsou ty závody ideální, pochvalovala si výkon ze smíšené štafety biatlonistů Davidová

Biatlonistka Markéta Davidová si po delší době užila pocit, že je nejlepší. Sice to na Světovém poháru v Estonsku platilo jen o třetím úseku smíšené štafety, ale i tak je to nadějné.

Tento článek je více než rok starý.

Otepää (Estonsko) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Markéta Davidová

Markéta Davidová | Foto: (C) Český biatlon Petr Slavík

Už jen poslední zastávka olympijské zimy zbývá biatlonistům ve Světovém poháru. Přesouvají se do Osla na slavný Holmenkollen. V estonském Otepää zažili Češi nadějnou smíšenou štafetu, ve které skončili pátí.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, jak hodnotí výkony ze štafety biatlonistky Markéta Davidová a Jessica Jislová

„Takhle jsou ty závody ideální, když dáte dvě nuly a ještě se vám dobře běží a máte připravené lyže. Myslím, že jsem nemohla už udělat víc,“ řekla spokojená Davidová Radiožurnálu.

Markéta Davidová byla na svém třetím úseku jednak nejrychlejší na lyžích, ale také celkově nejlepší, s náskokem 15 sekund, což je slibné i vzhledem k individuálním závodům na finále Světového poháru v Oslu.

„Musím říct, že se těším, ale vím, že to bude bolet.“ dodala aktuálně nejúspěšnější česká biatlonistka.

To štafety čekají biatlonisty až v další sezoně, ale teď pátou příčkou v sestavě Michal Krčmář, Jakub Štvrtecký, Markéta Davidový, Jessica Jislová ukázali, že by v nich znovu mohli bojovat o přední umístění.

„Mám z nás radost, jsem ráda, že se nám to povedlo. Musíme pokračovat v tom, co jsme udělali. Štafety mají potenciál ty výkony předvádět. Když se to sejde, tak jsou z toho hezké výkony,“ zhodnotila výsledek Jislová.

A velkým příslibem jsou také juniorští mistři světa Tereza Voborníková s Jonášem Marečkem, pro které byl závod smíšených dvojic hlavně obrovskou zkušeností. Skončili na 16. místě.

Jan Suchan Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme