Davidová dojela ve stíhačce na 32. místě, třetí zlato vybojovala na mistrovství světa Eckhoffová

Biatlonistka Markéta Davidová obsadila na mistrovství světa ve stíhacím závodu 32. místo. Třetí zlato v Pokljuce vybojovala na desetikilometrové trati Tiril Eckhoffová, která navázala na vítězství v sobotním sprintu. S norským týmem ovládla i úvodní smíšenou štafetu.

Pokljuka (Aktualizováno: 19:53 14. 2. 2021) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Markéta Davidová

Markéta Davidová | Foto: (C) Český biatlon Petr Slavík | Zdroj: Český biatlon

Jediná česká zástupkyně ve stíhačce Davidová na střelnici minula čtyři terče, i tak si oproti sprintu polepšila o dvanáct příček. Získala tak body do hodnocení Světového poháru, v němž si Eckhoffová upevnila vedení.

Krčmář si oproti sprintu pohoršil a ve stíhacím závodě doběhl dvaadvacátý. Titul obhájil Jacquelin

Číst článek

„Fakt se mi to strašně těžce hodnotí, protože nevím, kde je chyba. Já myslím, že nikdo není nadšený, loni byly v tuhle dobu už dvě medaile. Neříkám, že někdo od nás teď očekával medaile, ale rozhodne lepší umístění, než to, co předvádíme,“ řekla v cíli Radiožurnálu zklamaná Davidová.

Norka si trať prodloužila o dva trestné okruhy, druhou Rakušanku Lisu Theresu Hauserovou ale porazila o 17,3 sekundy. Bronz získala Anais Chevalierová-Bouchetová z Francie.

Obhájkyně titulu z Anterselvy Italka Dorothea Wiererová se probojovala z 20. místa po sprintu na čtvrtou příčku.

Mistrovství světa v biatlonu v Pokljuce (Slovinsko) - stíhací závody:

Ženy (10 km):
1. Eckhoffová (Nor.) 30:38,1 (2), 2. Hauserová (Rak.) -17,3 (1), 3. Chevalierová-Bouchetová (Fr.) -33,0 (2), 4. Wiererová (It.) -45,2 (0), 5. Preussová -49,3 (2), 6. Hinzová (obě Něm.) -1:05,1 (0), 7. Pidhrušná (Ukr.) -1:13,9 (0), 8. Herrmannová (Něm.) -1:16,3 (3), 9. Röiselandová -1:26,5 (3), 10. Tandrevoldová (obě Nor.) -1:34,1 (2), ...32. Davidová (ČR) -3:18,8 (4).

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme