Jsou to závody za odměnu, těší se před biatlonovou exhibicí na fotbalovém stadionu Schalke Davidová

Už počtvrté v řadě dostali Markéta Davidová a Michal Krčmář pozvánku na prestižní biatlonovou exhibici. Od čtvrt na sedm večer budou závodit na fotbalovém stadionu bundesligového Schalke před desítkami tisíc fanoušků na tribunách.

Tento článek je více než rok starý.

Gelsenkirchen Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Markéta Davidová.

Markéta Davidová. | Zdroj: Český biatlon

Biatlonisté Markéta Davidová a Michal Krčmář si přípravu na další závody Světového poháru zpestří atraktivní exhibicí.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, jak se na biatlonovou exhibici v Německu těší Markéta Davidová a Michal Krčmář

„Tady ta exhibice je zvláštní hlavně tím, že tam je tolik diváků a že jsou tak blízko, takže na to se těším určitě. Když jsem tady byla poprvé, tak jsem nečekala, že je to tak velké, protože jsem si o tom předtím moc nezjišťovala. Těším se na to hrozně moc,“ popisuje zážitky ze své první účasti na exhibici v roce 2019 Markéta Davidová, která se může i letos těšit na atmosféru zhruba 40 tisíc fanoušků, kteří navíc budou - na rozdíl od klasického biatlonového stadionu - na jednom místě.

„Ten kotel, který se utvoří v aréně, to je něco, proč sem jezdíme všichni rádi, proč nás to baví a nezažijeme to nikde jinde na Světovém poháru. Je to jedna z těch hlavních částí,“ doplňuje Krčmář.

Prestiž celé akce nejlépe dokládá fakt, že do Německa dostalo pozvánku z celého světa jen devět dvoučlenných týmů.

Odlišný formát

Biatlonisty ve středu navečer čeká nejprve závod s hromadným startem, aby se zhruba po další půlhodině v časových rozestupech rozjeli do stíhacího závodu. Formát soutěže se tak od Světového poháru výrazně liší, a oceňuje to i Michal Krčmář.

„Je to takové uvolněnější. Všichni se smějeme, hecujeme se. Je to takové soutěživější a otevřenější. Pocity jsou jiné a jsou fajn. Je to odlehčující, ale zároveň do toho člověk jde naplno a snaží se vymáčknout to nejlepší ze sebe.“

A podobně uvolněně vnímá setkání biatlonistů, kteří se jinak pravidelně potkávají na světové scéně v průběhu celé sezony, i Markéta Davidová.

„Určitě jsou jiné pocity před exhibicí, než před startem ve Svěťáku. Je to víc trénink, než závod a nervozita je menší, protože to jsou závody za odměnu. Většina lidí si to sem jede užít a hezky si zazávodit,“ doplňuje k biatlonové exhibici česká jednička Markéta Davidová, která se ihned po závodě vrací s Michalem Krčmářem do slovinské Pokljuky, která bude už od 5. ledna další zastávkou Světového poháru.

Miroslav Lenc Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme