Martin Fourcade vyhrál závod s hromadným startem, Ondřej Moravec dojel čtrnáctý

V závodě s hromadným startem, do kterého se kvalifikovalo 30 nejlepších mužů z celkového pořadí Světového poháru, byl nejlepším Čechem 14. Ondřej Moravec. Dvě příčky za ním dojel na 16. místě Michal Krčmář. Vítězem se stal Martin Fourcade z Francie.

Tento článek je více než rok starý.

Anterselva / Itálie Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Martin Foucarde při závodě v italské Anterselvě

Martin Foucarde při závodě v italské Anterselvě | Foto: (C) Český biatlon Petr Slavík

Ondřej Moravec chtěl odčinit svůj sobotní špatný výsledek ze stíhacího závodu, kde skončil až 43. Střelecky se mu víc než dařilo, když minul pouze jednou a to na úvodní střelecké položce vleže. Pomalý běh, když měl až 25. běžecký čas, ho připravil o lepší umístění.

Michal Krčmář chyboval na střelnici celkem třikrát, kdy jedině neminul při druhé položce. Krčmář, který v sobotním stíhacím závodě nestartoval, tak skončil jako 16.

Vítězem se stal Martin Fourcade z Francie, který sice dvakrát chyboval, ale to ho o vítězství nepřipravilo. Za ním skončilo norské duo Tarjeim Boe a Erlend Bjoentegaard. Vítěz pátečního sprintu a sobotní stíhačky Johannes Boe dojel šestý.

Pro Francouze se už jedná o 18. pódiové umístění v řadě ve Světovém poháru. Celkově pak Fourcade triumfoval už po šedesáté deváté.

V italské Anterselvě se odehrála poslední zastávka Svetového poháru před olympijskými hrami. Ty začínají 6. února v korejském Pchjongčchangu.

Českou biatlonovou olympijskou výpravu rozšíří po tomto víkendu ještě Jaroslav Soukup a Veronika Zvařičová. O posledním ženském místě se rozhodne mezi Lucií Charvátovou a Leou Johanedisovou.

bor Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme