Lyžařka Dubovská dojela ve slalomu Světového poháru dvanáctá, v Lienzu triumfovala Vlhová

Česká lyžařka Martina Dubovská obsadila ve středečním slalomu Světového poháru v Lienzu dvanácté místo. Vyhrála slovenská favoritka Petra Vlhová.

Lienz (Aktualizováno: 16:48 29. 12. 2021) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Martina Dubovská

Martina Dubovská | Zdroj: Profimedia

Dubovská byla po prvním kole na dělené desáté pozici, ale ve druhém zajela na sjezdovce Schlossberg třináctý čas a na šesté umístění v nejlepší desítce nakonec nedosáhla. Na Vlhovou ztratila 1,68 sekundy.

O srovnání se Strachovou už jsem slyšela, říká Dubovská. Českou lyžařku čeká slalom v Killingtonu

Číst článek

„Každé body jsou super, ale v prvním kole ta chyba, co jsem udělala na rovině, ale možná mě to v té jízdě nakoplo a to bylo celkem dobré umístění. Druhé kolo jsem ale nevyužila, jak jsem mohla, to co postavil trenér, ten ze mě určitě nebude extrémně nadšený. Nejela jsem technicky dobře hlavně kolenama dovnitř, tak jak mi to za chvíli asi poví i on sám,“ řekla Dubovská v rozhovoru pro Radiožurnál.

Dvanáctá příčka je pro Dubovskou druhé nejlepší umístění v sezoně. V Killingtonu byla osmnáctá a v Levi třináctá a šestá, což je také jejím dosavadním maximem v kariéře. Druhá česká závodnice Elese Sommerová vypadla v dopoledním prvním kole.

Majitelka velkého glóbu z minulé sezony Vlhová ovládla třetí ze čtyř dosavadních slalomů v ročníku. Její jedinou přemožitelkou je Američanka Mikaela Shiffrinová, která kvůli koronaviru v Lienzu nestartovala. Vlhová si připsala také jubilejní 50. umístění na stupních vítězů.

V hodnocení slalomu patří Vlhové první místo s náskokem 120 bodů před Shiffrinovou. V celkovém pořadí je slovenská lyžařka s 615 body třetí, druhá je Italka Sofia Goggiaová (657) a první s 750 body Shiffrinová.

Martin Charvát, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme