Martina Sáblíková dojela na trati 1500 metrů v Erfurtu osmá, vyhrála Nizozemka Ireen Wüstová

Na trati 1500 metrů, na které původně neměla startovat, nakonec dojela česká reprezentantka na osmém místě. Druhou českou závodnicí byla 13. Nikola Zdráhalová. Nejrychlejší čas zajela Nizozemka Ireen Wüstová.

Erfurt / Německo Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Rychlobruslařka Martina Sáblíková

Rychlobruslařka Martina Sáblíková | Foto: Jeff Swinger-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

Martina Sáblíková se v německém Erfurtu představila mimořádně i na trati 1500 metrů. Česká závodnice startovala ve třetí jízdě spolu s Němkou Gabriele Hirschbichlerovou, kterou porazila o sedm setin vteřin a dostala se do průběžného vedení.

Zatím to beru jako trénink, říká Sáblíková před závodem v Erfurtu

Číst článek

Hned v další jízdě ale Češku předstihla Nalaia Czerwonková z Polska. Postupně se před Sáblíkovou dostaly ještě další soupeřky a nakonec její čas 1:57,44 stačil na osmé místo.

V Německu Sáblíková závodila opět po pěti týdnech, kdy léčila zraněná záda a vynechala tak i mistrovství Evropy na začátku ledna. Několinásobná olympijská medailistka se představí v neděli na její hlavní trati 3000 metrů.

Druhou českou zástupkyní byla Nikola Zdráhalová. Ta dojela jako 13. díky času 1:58,76.

Vítězkou se stala Ireen Wüstová z Nizozemska. Za ní skončila o 9 setin sekundy její krajanka Marrit Leenstrová. Třetí dojela Ida Njätunová z Norska.

bor Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme