Sáblíková obsadila v závodě Světového poháru na 1500 metrů jedenácté místo, vyhrála Wüstová

Rychlobruslařka Martina Sáblíková obsadila 11. místo v závodu na 1500 metrů na Světovém poháru v japonském Tomakomai a o dvě pozice tak vylepšila svůj výsledek z minulého týdne v Obihiru. Na otevřené dráze, na které se SP jede poprvé od roku 2008, se z vítězství radovala Ireen Wüstová z Nizozemska. Dlouholetá rivalka Sáblíkové vytvořila časem 1:58,74 nový rekord oválu.

Tomakomai / Japonsko Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Martina Sáblíková při závodech v německém Erfurtu

Martina Sáblíková při závodech v německém Erfurtu | Zdroj: AP/ČTK

Jedenatřicetiletá Sáblíková se představila již ve čtvrté rozjížďce společně s Gabrielou Hirschbichlerovou z Německa a po dojezdu byla s časem 2:01,50 druhá. Následně ale podle očekávání ve výsledkové listině klesala.

Rychlobruslařka Sáblíková skončila na Světovém poháru v Obihiru třetí v závodě na 3000 metrů

Číst článek

Vítězná Wüstová se jako jediná dokázala dostat pod hranici 1:59 minuty. Před týdnem vítězná Brittany Boweová z USA startující v poslední rozjížďce byla třetí. I nadále ale vede SP, druhá Miho Takagiová z Japonska má ale stejný počet bodů.

Další dvě české reprezentantky se představily v divizi B. Nikola Zdráhalová obsadila s časem 2:05,42 osmé místo a do SP získala 13 bodů.

Natálie Kerschbaummayr (2:12,60) byla osmnáctá. Mezi muži skončil v béčku Sebastian Druszkiewicz čtyřiadvacátý, stejně jako Kerschbaummayr tak byl poslední. Obě závodnice se v sobotu ještě představí ve finále závodu s hromadným startem.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme