Sáblíkovou dělily od medaile z mistrovství Evropy tři desetiny. Na trati 3000 metrů dojela čtvrtá

Martina Sáblíková skončila na mistrovství Evropy v rychlobruslení na jednotlivých tratích v Heerenveenu v závodu na 3000 metrů čtvrtá. Medaile unikla světové rekordmance a úřadující mistryni světa na této trati o tři desetiny sekundy. Titul získala Nizozemka Esmee Visserová.

Heerenveen (Aktualizováno: 16:29 11. 1. 2020) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Martina Sáblíková

Martina Sáblíková | Zdroj: Reuters

Olympijská vítězka na 5000 metrů z Pchjongčchangu Visserová zvítězila suverénně o 2,5 sekundy před Ruskou Natalií Voroninovou a Italkou Francescou Lollobrigidaovou, kterou vynesl před Sáblíkovou nový osobní rekord.

Sáblíková dojela na patnáctistovce na mistrovství Evropy pátá, s časem je ale spokojená

Číst článek

České trojnásobné olympijské šampionce utekla medaile těsně stejně jako v pátek v závodu na 1500 metrů, v němž byla pátá 21 setin od stupňů vítězů.

Druhá česká reprezentantka Nikola Zdráhalová obsadila na trojce desáté místo. Předtím jela ještě pětistovku, na které skončila jedenáctá. Nepřekonala tak osmé místo z patnáctistovky.

Visserová jako jediná zajela čas pod čtyři minuty a triumfovala stejně jako předloni na premiérovém evropském šampionátu v Kolomně, kde Sáblíková nestartovala. České hvězdě, která má pět evropských titulů ve víceboji, se nepovedlo rozšířit bohatou medailovou z dlouhých tratí, na nichž léta kraluje.

Sáblíková startovala v poslední rozjížďce s Běloruskou Marynou Zujevovou, kterou jasně porazila, ale na nejlepší celou dobu ztrácela. V závěru se posunula na čtvrté místo před nizozemskou obhájkyni stříbra Carlijn Achtereekteovou, která ovládla trojku na olympijských hrách v Pchjongčchangu.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme