Nejcennější medaile z mistrovství světa, má jasno Sáblíková po heerenveenském stříbru na trojce

Martina Sáblíková získala na světových šampionátech na jednotlivých tratích už jedenáct medailí z tříkilometrové trati. A i přesto, že česká rychlobruslařka má ve sbírce celkem šest zlatých, stříbrné z letošního Heerenveenu si považuje možná ještě víc.

Heerenveen Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Česká rychlobruslařka Martina Sáblíková

Česká rychlobruslařka Martina Sáblíková | Foto: SCS/Sander Chamid | Zdroj: Reuters

„Já bych řekla, že je nejcennější. Bylo to tady hodně náročné,“ řekla Radiožurnálu po zisku své už třicáté medaile z mistrovství světa Martina Sáblíková.

Přehrát

00:00 / 00:00

Martina Sáblíková získala už svou třicátou medaili z MS. Více v příspěvku Petra Kadeřábka

Heerenveenského stříbra z tříkilometrové trati si ale necení tolik jen proto, že v sezoně byla na téhle trati v „jen“ dvakrát čtvrtá. Ani proto, že na něj dosáhla ve svém nejlepším čase na evropském oválu v kariéře, ale hlavně z toho důvodu, že se na vrchol sezony dokázala připravit po pěti týdnech pobytu v uzavřené „bublině“.

„Je to strašně zvláštní. První dva týdny byly dobré, pak se to lámalo. Počasí tu bylo hrozně depresivní, pořád pršelo. Takže člověk může ven, ale vlastně nemůže. Pak už zbývá jen hotel nebo dráha. Myslela jsem, že to bude daleko jednodušší, takhle dlouho na jednom místě jsem ještě nikdy nebyla,“ uvedla Sáblíková.

Česká rychlobruslařka musí ale ještě pár dní vydržet. V neděli ji čeká poslední závod sezony. A na pětikilometrové trati vyhlíží znovu velkou bitvu o medailové příčky

„Pojedou i holky, které trojku nejely, takže budou mít jen jeden závod. Uvidíme, bude to stejně napínavé,“ dodala.

Nedělní závod startuje ve 14.30 a Martina Sáblíková bude chtít na své nejoblíbenější trati rozšířit rekordní sbírku deseti zlatých a jedné stříbrné medaile.

Petr Kadeřábek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme