Hlavu má nastavenou na medaile. Poradila si s tím bravurně, řekl trenér Novák k bronzu Sáblíkové

Martina Sáblíková vybojovala bronzovou medaili na evropském šampionátu ve víceboji. V polovině soutěže přitom měly soupeřky na českou rychlobruslařku zdánlivě nedostižný náskok. Ani sama Martina Sáblíková nevěřila, že by v Heerenveenu mohla cenný kov získat.

Heerenveen Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Martina Sáblíková

Martina Sáblíková | Zdroj: Reuters

„Martina si s tím poradila bravurně, má hlavu nastavenou na medaile, a to dokázala. Ukázali jsme, že rychlobruslení má pořád svojí kvalitu,“ pyšnil se pro Radiožurnál po třetím místě Martiny Sáblíkové její trenér Petr Novák.

Přehrát

00:00 / 00:00

Z Martiny Sáblíkové je opět rekordmanka. O jejím pozoruhodném úspěchu v počtu medailí z mistrovství Evropy natáčel Petr Kadeřábek

Povedený závod na pět kilometrů vyšvihl Sáblíkovou na šampionátu ve víceboji na třetí místo

Číst článek

Právě ziskem bronzu má už ve své sbírce česká rychlobruslařka už dvanáct medailí z mistrovství Evropy. To nikdo před ní nedokázal. O jeden cenný kov méně získaly takové hvězdy jako Sven Kramer, Gunda Niemannová, Claudie Pechsteinová nebo Irene Wüstová.

„Je to zase nějaká meta, další měřítko v tom, co se mi v mé rychlobruslařské kariéře podařilo dosáhnout. Je to taková třešnička na dortu, jsem opravdu hrozně ráda,“ svěřila se z Heerenveenu Sáblíková.

Její medailová sbírka ale rozhodně nemusí být zdaleka kompletní. Kvůli absenci domácí dráhy a nemožnosti cestovat kvůli pandemii měla před evropským šampionátem na rozdíl od soupeřek minimální možnost přípravy.

Teď zůstane v heerenveenské bublině a bude se tam připravovat na mistrovství světa a i na něm by za necelý měsíc ráda vystoupala na stupně vítězů.

„Pořád doufám v dobré mistrovství světa, i když musíme brát v potaz, že tohle byla Evropa. Pro mistrovství světa přibyde ještě hodně národností, které pojedou a budou dobře připravené, takže uvidíme,“ dodává Sáblíková.

Světový šampionát se pojede od 10. do 14. února a to na jednotlivých tratích.

Petr Kadeřábek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme