Sáblíková je opět zlatá. Česká rychlobruslařka neměla na trati 3000 metrů konkurenci

Rychlobruslařka Martina Sáblíková obhájila titul světové šampionky na trati 3000 metrů, když v americkém Salt Lake City zajela čas 3:54,25. Další česká závodnice Nikola Zdráhalová skončila časem 4:03,48 na 14. místě.

Tento článek je více než rok starý.

Salt Lake City (Aktualizováno: 21:41 13. 2. 2020) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Stříbro v Salt Lake City získala v osobním rekordu úřadující olympijská šampionka na této trati Carlijn Achtereekteová z Nizozemska, která za Sáblíkovou zaostala o 0,67 sekundy.

Všechno jsme směřovali k mistrovství světa, říká trenér Sáblíkové před startem šampionátu

Číst článek

Bronz vybojovala Ruska Natalja Voroninová. Druhá Češka na startu Nikola Zdráhalová obsadila v osobním maximu 14. místo.

Sáblíková se představila v předposlední rozjížďce společně s Kanaďankou Ivanie Blondinovou. Již před startem věděla, že pokud chce vyhrát, musí zajet lepší čas než před týdnem v Calgary, kde ovládla závod Světového poháru. Achtereekteová totiž v rozjížďce se Zdráhalovou zajela výborný čas 3:54,915.

Žádné drama a v cíli náskok

Svěřenkyně trenéra Petra Nováka se s náročnou situací vyrovnala, dařilo se jí od začátku držet potřebné tempo a v závěru si vypracovala dostatečný náskok.

V poslední rozjížďce se představily Isabelle Weidemannová z Kanady a Běloruska Maryna Zujevová, které ji už neohrozily a do bojů o medaile nezasáhly.

Další start na MS čeká Sáblíkovou v sobotu, kdy bude na trati 5000 metrů útočit na jedenáctý světový titul v řadě. Zdráhalová se představí i v pátečním programu, kdy nastoupí na pětistovce.

mim, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme