Sáblíková se představí pod otevřeným nebem. ‚Někomu může fouknout vítr,‘ říká trenér Novák

Martina Sáblíková se v pátek představí na evropském šampionátu v italském městě Collalbo. Olympijskou medailistku již nesužují zdravotní problémy a pochvaluje si také počasí.

Tento článek je více než rok starý.

Collalbo Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Martina Sáblíková

Martina Sáblíkova zahájí víceboj v italském Collalbu | Foto: Jorge Silva | Zdroj: Reuters

Martina Sáblíková je v polovině evropského šampionátu ve víceboji čtvrtá

Číst článek

„Pro mě je to srdeční záležitost. Já jsem tady vyhrála svůj první závod ve své kariéře. Jsem hrozně ráda, že se sem můžu vracet a můžu zde trénovat a závodit,“ líčí Martina Sáblíková dojmy z italského Collalba pro Radiožurnál.

Do italského města v provincii Bolzano jezdí od začátku své kariéry několikrát ročně. Možná i proto je na šampionát, který tady už dokázala vyhrát nejen v roce 2007, ale i 2011, tolik natěšená. Pryč jsou také zdravotní potíže, které českou rychlobruslařku postihly na konci minulého roku při závodech Světového poháru.

Přehrát

00:00 / 00:00

Martina Sáblíková a trenér Petr Novák

„Byly nějaké žaludeční problémy, které už jsou zažehnané. Bolesti zad, které ji pronásledovaly minulou sezonu, už jsou také pryč. Trochu ji tahá úpon v koleni. Uvidíme, až odstartuje na 500 metrů, jak to bude vypadat dál. Jinak ale Martina vypadá dobře,“ pochvaluje si trenér Petr Novák.

Sáblíkovou tak v přípravě na šampionát nic neomezovalo. To, co zameškala na konci roku, dohnala právě v Collalbu i díky dobrému počasí.

„Musím říct, že úplně super. Potrénovali jsme vše, co jsme měli. Počasí nám přálo. Vůbec nesněžilo, akorát trochu více foukalo. Ale tím, že nesněží, se dá dělat spoustu jiných tréninků než jen na ledě. Myslím, že vše proběhlo tak, jak mělo,“ popisuje Sáblíková.

Závod v Collalbu je specifický tím, že se jede na otevřené dráze. Do výsledků tak může výrazně promluvit vítr.

„Někomu může fouknout více, někomu méně. Je to otevřená dráha. Někdo může mít štěstí a vydělá na tom, někdo prodělá,“ říká s nadhledem Petr Novák.

Petr Kadeřábek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme