Rychlobruslařka Sáblíková vstoupila do mistrovství světa ve víceboji 13. místem na pětistovce

Rychlobruslařka Martina Sáblíková vstoupila do mistrovství světa ve víceboji v Calgary 13. místem v závodu na 500 metrů. Trojnásobná olympijská vítězka zajela čas 39,32 sekundy a zaostala jen o jednu desetinu za svým osobním rekordem. Na nejrychlejší Miho Takagiovou z Japonska, která obhajuje zlatou medaili z loňského šampionátu v Amsterodamu, ale ztratila 2,1 sekundy.

Tento článek je více než rok starý.

Calgary Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zlatá medaile tentokrát visela hodně vysoko, Martina Sáblíková potřebovala být rychlejší než kdykoli v této sezoně. Ke zlatu potřebovala zajet nový traťový rekord

Zlatá medaile tentokrát visela hodně vysoko, Martina Sáblíková potřebovala být rychlejší než kdykoli v této sezoně. Ke zlatu potřebovala zajet nový traťový rekord | Foto: Matthias Schrader | Zdroj: ČTK/AP

Hned dvanáct rychlobruslařek si na začátku víceboje vytvořilo nové osobní rekordy na pětistovce a jednou z nich byla i Nikola Zdráhalová. Tréninková kolegyně Sáblíkové absolvovala trať za 38,91 sekundy a byla osmá.

Martina Sáblíková, královna bez domova

Číst článek

Jednatřicetiletá Sáblíková se představila již v páté z dvanácti rozjížděk a podařilo se jí bez problémů zajet čas pod hranici 40 sekund, což byl její základní cíl. Až poté se do šampionátu zapojily další favoritky a rodačka z Nového Města na Moravě postupně klesala v pořadí.

Podle očekávání byla na úvod nejrychlejší Miho Takagiová, která před týdnem startovala i na sprinterském MS v Heerenveenu, kde skončila druhá. V Calgary je zatím druhá Ireen Wüstová z Nizozemska, která na Japonku ztratila 1,24 sekundy. Třetí je letošní mistryně

Evropy ve víceboji další Nizozemka Antoinette de Jongová.
Ženy v sobotu v Kanadě čeká ještě start na trati 3000 metrů, Sáblíková se představí v předposlední rozjížďce společně s De Jongovou.

Mistrovství světa v rychlobruslařském víceboji v Calgary:
Ženy:
500 m: 1. M. Takagiová (Jap.) 37,22, 2. Wüstová 38,46, 3. De Jongová (obě Niz.) 38,52, ...8. Zdráhalová 38,91, 13. Sáblíková (obě ČR) 39,32.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme