Bude mě to bavit i z gauče, říká nemocný biatlonista Krčmář o vynechaných závodech v Oberhofu

Touhle dobou už měl být v Oberhofu a připravovat se na další závody Světového poháru. Jenže místo toho bude biatlonista Michal Krčmář doma a jednou z mála jistot, které má, je fakt, že teď několik dní nepřekročí práh dveří svého bytu. Spolu s Adamem Václavíkem měl totiž pozitivní test na koronavirus.

Tento článek je více než rok starý.

Vrchlabí Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Michal Krčmář

Michal Krčmář | Foto: (C) Český biatlon, Petr Slavík | Zdroj: Český biatlon

Biatlonista Michal Krčmář se nakazil koronavirem, a tak musí vynechat nadcházející Světový pohár v Oberhofu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, co říká na nákazu koronavirem biatlonista Michal Krčmář

„Opravdu nevíme, kde to mohlo přijít. Navíc ostatní, co na testech byli, tak jsou negativní a odnesli jsme to jen já s Adamem (Václavíkem),“ popisoval Michal Krčmář Radiožurnálu.

Bublina, ve které čeští biatlonisti žijí v podstatě od začátku sezony, jako by před Novým rokem nebyla tou nejpevnější a nakonec přece jen trochu popraskala, i když Michal Krčmář stejně netuší, kudy nemoc proklouzla, vždyť prý tak svědomitě dodržoval veškerá opatření a oželel kvůli nim i Vánoce s rodinou.

Závody z pohodlí domova

Každopádně místo závodů v Oberhofu ho teď čeká několik dní v samotě doma na gauči.

„Já se na něj moc rád podívám v televizi, bude mě to bavit i z gauče. Samozřejmě mě bude mrzet, že nestojím na startu. Myslím na to, že mám 34 dní do startu mistrovství světa, což je relativně dlouhá doba, a pokud budou scénáře ideální a vypadnu jen na deset dní, tak se dokážu připravit,“ myslí si Krčmář, který asi výsledkem svého testu trochu vystrašil své reprezentační kolegy.

V poslední dnech se všemi členy mužského týmu trénoval na soustředění v Pokljuce, a třeba s Markétou Davidovou startoval minulý týden na exhibici v Ruhpoldingu.

„V téhle době si nemůžete být jistí. Nemyslím si, že bychom něco podcenili, a udělali jsme všechno, co jsme mohli aby se to dál nešířilo, ale i pro nás samotné bylo překvapení, že byli pozitivní,“ vysvětluje trenér a sportovní ředitel Českého biatlonu Ondřej Rybář, který musel těsně před cestou do Oberhofu měnit nominaci svého týmu. Místo Krčmáře s Václavíkem dostanou příležitost mladíci Mikyska s Žemličkou.

David Nyč Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme