Shiffrinová počtvrté v kariéře vyhrála Světový pohár sjezdařek, Ledecká se rozloučila 14. místem

Lyžařka Mikaela Shiffrinová vyhrála počtvrté v kariéře velký křišťálový glóbus za celkovým triumf ve Světovém poháru ve sjezdových disciplínách. Americká reprezentantka o tom rozhodla ve čtvrtečním druhým místem v superobřím slalomu ve finále sezony v Courchevelu, po kterém má před slovenskou obhájkyní trofeje Petrou Vlhovou před zbylými dvěma závody nedostižný náskok 236 bodů.

Tento článek je více než rok starý.

Courchevel (Francie) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Mikeaela Shiffrinová

Mikeaela Shiffrinová | Zdroj: Reuters

Závěrečné super-G vyhrála Norka Ragnhild Mowinckelová o pět setin před Shiffrinovou. Česká jednička Ester Ledecká se s lyžařskou sezonou rozloučila čtrnáctým místem.

Malý glóbus za sjezd ve Světovém poháru slaví Italka Goggiaová, Ledecká obsadila třetí příčku

Číst článek

Sedmadvacetiletá Shiffrinová celkovým vítězstvím v SP navázala na úspěchy z let 2017 až 2019.

V historických tabulkách se vyrovnala krajance Lindsey Vonnové, nejúspěšnější sjezdařkou je s šesti velkými glóby legendární Rakušanka Annemarie Moserová-Pröllová.

Shiffrinová povzbuzená výhrou ve středečním sjezdu předvedla i v super-G výbornou jízdu. Na druhém místě pak za cílovým prostorem čekala, jak zvládne trať Vlhová.

Sedmadvacetiletá Shiffrinová celkovým vítězstvím v SP navázala na úspěchy z let 2017 až 2019. V historických tabulkách se vyrovnala krajance Lindsey Vonnové, nejúspěšnější sjezdařkou je s šesti velkými glóby legendární Rakušanka Annemarie Moserová-Pröllová.

Ledecká v jízdě na měkčí trati nejvíce ztratila ve střední pasáži. Po dojezdu byla jedenáctá s odstupem 1,11 sekundy za Norkou, ale ještě o tři příčky klesla. Olympijská vítězka ze super-G z roku 2018 jela v této disciplíně v sezoně pět z devíti závodů a celkově obsadila 22. místo.

Glóbus za disciplínu už si dříve zajistila Italka Federica Brignoneová.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme