Návrat po osmi letech. ‚Krásná sjezdovka, ale počasí bude záludné,‘ tuší Shiffrinová

Ve Špindlerově Mlýně začne dopoledne Světový pohár alpských lyžařek i s hlavní hvězdou. Mikaela Shiffrinová přitom není v Česku poprvé - právě na té samé sjezdovce totiž jela před osmi lety svůj první velký závod.

Tento článek je více než rok starý.

Špindlerův Mlýn Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Mikaela Shiffrinová

Mikaela Shiffrinová | Foto: David Taneček | Zdroj: ČTK

„Špindlerův Mlýn. To je jediná věc, kterou umím říct. A ještě ‚ahoj‘,“ smála se na setkání s novináři před závody Světového poháru Mikaela Shiffrinová.

Vím, že sem dorazí hodně Slováků, těší se Vlhová na atmosféru ve Špindlerově Mlýně

Číst článek

Třiadvacetiletá Američanka se poctivě naučila jméno místa, kde vstoupila do Světového poháru. Je to 8 let zpátky, ale střípky vzpomínek má v hlavě pořád.

„Pamatuji si ten pocit, protože jsem byla ohromně natěšená, že pojedu svůj první závod Světového poháru. Jasně, také se mi vybaví hotel, sjezdovka. Ale tehdy to byl opravdu dobrý start do mé kariéry,“ lovila z paměti.

„V té době samozřejmě ještě nebylo jasné, že to půjde takhle dobře. Je docela zajímavé tu znovu být, trošku takový návrat v čase, dodala.

Když se někdo přišel podívat na její trénink, vyfotila se. Ale jinak kolem ní platí přísná pravidla a, na rozdíl od ostatních závodnic, si zrovna s ní jen tak nepopovídáte. Je už jistou vítězkou Světového poháru, ale přesto pokračuje v seriálu i v Krkonoších.

„Ta sjezdovka je opravdu krásná. Má hodně prudkou pasáž, které běžně ve Světovém poháru nejezdíme. Záludné může být jenom počasí, protože zatím to vypadá, že bude moc teplo na to, aby sníh dokázal zmrznout. A tenhle rok už jsme jely spoustu závodů, kdy bylo opravdu moc velké vedro," dívala se Mikaela Shiffrinová z hotelového okna na typicky jarní počasí.

Obří slalom Světového začíná v pátek prvním kolem v půl jedenácté dopoledne. V sobotu je na programu slalom.

Martin Charvát, vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme