Minuty jízdy, hodiny focení. Na Jana Hudce čekali v cíli sjezdu Češi i Kanaďané

Ze snídaně chodívá poslední, na startu se do poslední chvíle rozptyluje jinými věcmi, než je samotný závod, to je pro lyžaře Jana Hudce typické. Ale v Lake Louise, kde specialisté na rychlostní disciplíny zahajují sezonu Světového poháru, odchází ze stadionu poslední i z jiného důvodu. V tomhle kanadském středisku český reprezentant vyrůstal a kdysi také zdejší závod vyhrál, a tak je tu na roztrhání.

Lake Louise/Kanada Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Startovní číslo měla už dopředu slíbené 13letá Laney

Startovní číslo měla už dopředu slíbené 13letá Laney | Foto: Jan Kaliba | Zdroj: Český rozhlas

Lidé v Lake Louise nezapomněli, že také on před deseti lety stál na nejvyšším stupínku, kam letos po závodě ve sjezdu vyšplhal Švýcar Feuz. Jan Hudec sice tentokrát skončil 72., ale cílový prostor stejně opouští až po vyhlášení vítězů. Spokojeně se směje, protože po vážném zranění a operaci ramena zase závodí. Lyže mu prý jedou dobře a je mezi svými.

Jan Hudec sháněl peníze na sezónu do poslední chvíle, lyže má po sjezdařích Jankovi s Innerhoferem

Číst článek

„Oni ani nevědí, komu fandí, ale mám české barvy,“ smál se v cíli pro mikrofon Radiožurnálu Jan Hudec, když viděl, jak na něj v cíli na něj čeká i skupinka Čechů. Následovalo jedno z mnoha společných focení.

O kus dál zase kanadský hlouček lyžařů žákovského věku žadonila o Hudcův dres se startovním číslem. Jenže ten už měla slíbený Laney, dívka ze spřátelené lyžařské rodiny „Je to jeden z mých idolů,“ zářila slečna, která právě oslavila třinácté narozeniny.

Jan Hudec se směje, že na něj má přímé spojení, takže měla výhodu - o tuhle trofej do své sbírky si řekla ještě, než ostatní vůbec věděli, že přijede a bude zase závodit.

„Je to fakt pěkný návrat. Je tu několik maminek. Moje maminka, její kamarádi, kteří se přišli podívat. Jsem požehnaný, je tu obrovská komunita lidí v Canmore a Banffu. Každý rok přijdou na kopec a hrozně fandí,“ rozplývá se blahem po lyžařském návratu do Skalistých hor Jan Hudec, český reprezentant, ale duší pořád napůl Kanaďan.

Dnes ho čeká další závod. V osm hodin večer českého času začíná v Lake Louise super G, Hudec má startovní číslo 74.

Jan Kaliba Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme