Oberhof moc lidí nemusí, shodují se biatlonisté před mistrovstvím světa. Strašákem je mlha, déšť a vítr

Krátká pauza od elitního biatlonu končí. Ve středu začne mistrovství světa. Bude v německém Oberhofu, ve středisku, které snad ze všech areálů budí nejvíc emocí.

Tento článek je více než rok starý.

Oberhof (Aktualizováno: 21:35 6. 2. 2023) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Závod Světového poháru v Oberhofu.

Závod Světového poháru v Oberhofu. | Foto: (C) Český biatlon Petr Slavík | Zdroj: Český biatlon

Z rozlehlých tribun docela vzdálených samotné střelnici kolikrát není na vlastní oči moc vidět, přesto to na nich hodně žije, stejně jako podél tratí.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si české reprezentanty před mistrovstvím světa v Oberhofu

„Chodí tam stejně jako v Novém Město na Moravě 30 tisíc lidí, takže očekávám úžasnou atmosféru. Bude to podle mě jeden z nejlepších šampionátů. Biatlon a Německo zkrátka patří k sobě,“ myslí si šéf českého biatlonu a místopředseda toho světového Jiří Hamza. Mezi závodníky ale Oberhof navzdory výborné kulise moc oblíbený není.

„Do Oberhofu se netěším, protože z něj nemám jedinou dobrou zkušenost“...„Je to tam specifické, ale moc v lásce Oberhof nemám“...„Myslím, že není moc lidí, kteří by měli Oberhof rádi,“ říkají postupně Lucie Charvátová, Adam Václavík a Markéta Davidová. Oberhof se provinil hlavně tím, že až příliš často vítá biatlonisty škaredým počasím v čele s mlhou, kvůli které získal přezdívku Foggyhof.

Emmons věří v lepší podmínky

„Hlavně aby míň foukalo, nebyla mlha a občas vysvitlo sluníčko. To uspokojí mnoho závodníků,“ předpokládá Lucie Charvátová, která stejně jako ostatní spoléhá na únorový termín mistrovství světa. Když totiž Oberhof hostí SP, je to v tradičním termínu hned po Vánocích.

„Normálně jsme tam na začátku ledna a je tam ošklivo. V únoru by to mělo být úplně jinak,“ věří střelecký trenér českých biatlonistů Matthew Emmons. Mistrovství světa začne v německém Oberhofu středeční smíšenou štafetou, kterou stejně jako ostatní závody bude vysílat Radiožurnál Sport v přímém přenosu.

Jan Suchan Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme