Lyžařská federace suspendovala pětici běžců, které ve středu zadržela policie kvůli dopingu

Mezinárodní lyžařská federace FIS v pátek suspendovala pětici běžců, které během probíhajícího mistrovství světa v Seefeldu zadržela policie v rámci rozsáhlé antidopingové razie. Jde o Alexeje Poltoranina z Kazachstánu, rakouské reprezentanty Jde o Maxe Haukeho s Dominikem Baldaufem a Estonce Karla Tammjärva a Andrease Veerpalu.

Seeefeld/Rakousko Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Alexej Poltoranin se přiznal k dopingu

Alexej Poltoranin se přiznal k dopingu | Foto: LEHTIKUVA/Markku Ulander | Zdroj: Reuters

Pětice sportovců byla zadržena ve středu. Dvojnásobný bronzový medailista z mistrovství světa 2013 a čtyřnásobný olympionik Poltoranin a oba Rakušané se ke krevnímu dopingu přiznali a byli propuštěni. Tammjärv a syn dvojnásobného olympijského vítěze Andruse Veerpalu ve vazbě zatím setrvávají.

V souvislosti s aférou byli zadrženi také dva lidé v Erfurtu, kde podle vyšetřovatelů skupina pomáhající sportovcům za peníze s dopingem sídlila. Kromě zastavení činnosti lyžařům také hrozí za podvod ve sportu až tři roky vězení.

Úřady v pátek také zahájily vyšetřování nejmenovaného policisty, jenž zveřejnil video ze zátahu, na kterém je jeden ze sportovců přistižen při krevní transfuzi.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme