Turnaj ve stylu filmových garážových bitev. V Česku a na Slovensku začíná Oktagon Underground

Fanoušci MMA, neboli smíšených bojových umění, se můžou těšit na první zápasy po koronavirové pauze. Majitelé česko-slovenské organizace Oktagon přišli s unikátním projektem Oktagon Underground, který nabídne sedm podniků. První z nich začne bez diváků ve 20 hodin v jedné z pražských tělocvičen.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Slovenský MMA zápasník Attila Végh

Slovenský MMA zápasník Attila Végh (ilustrační foto) | Zdroj: Profimedia

„Vymysleli jsme sérii turnajů Oktagon Underground, do kterého jsme dali všem závodníkům šanci se přihlásit,“ vysvětluje spolumajitel pořádající organizace Oktagon Ondřej Novotný, že možnost zapojit se měli možnost i víceméně lidé z ulice věnující bojovým uměním.

VIDEO: Ferguson neustál příval úderů a překvapivě prohrál. Gaethje slaví prozatímní titul šampiona UFC

Číst článek

„Postavili jsme to pyramidově, jak to lidi baví. Zápasy budou moci sledovat od čtvrtfinále, stejně jako tenisového pavouka. Přihlásila se nám doopravdy špička v MMA jak v České republice, tak na Slovensku. Turnaje budou střídavě v Praze a v Bratislavě,“ popisuje Novotný, který musel hodně času věnovat také zajištění bezpečnosti související s vládními nařízeními ohledně rozvolňování opatření.

„Až se otevřou hranice, tak by se mělo uskutečnit superfinále, kdy se v souboji utkají vítězové z české a ze slovenské strany. Do každé z pyramid dáváme odměnu téměř 750 000 korun,“ dodává Novotný, který bude již tradičně zápolení v kleci, s diváky maximálně u obrazovek, moderovat.

Upravená pravidla

Vyjma toho se Ondřej Novotný podílel se ve spolupráci s hlavními rozhodčími také na úpravě pravidel. Třeba, aby ubylo boje na zemi, šanci na vítězství měli bojovníci z různých odvětví a zápasy se nezapočítávaly profesionálům do bilance.

„Bude to specifické jak pravidly, tak tím, že se budou v kleci potkávat závodníci, kteří by na sebe jinak nikdy nenarazili,“ říká Novotný.

Série Oktagon Underground nabídne první podnik v sobotu od 20 hodin. A jak prý podle Ondřeje Novotného samotný název napovídá, půjde o turnaje v podmínkách, které trochu připomínají garážové bitvy z filmů.

Jakub Kanta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme