Smíšenou štafetu dvojic ovládli Norové. Voborníkové s Krčmářem se střelecky nedařilo

Norská dvojice Johannes Thingnes Bö a Marte Olsbuová-Röiselandová potvrdila roli favorita a zvítězila i navzdory jednomu trestnému kolu. Tereza Voborníková s Michalem Krčmářem dojeli v závodě smíšených dvojic na čtrnáctém místě.

Oberhof (Německo) (Aktualizováno: 17:00 16. 2. 2023) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Norská dvojice ovládla závod smíšených štafet

Norská dvojice ovládla závod smíšených štafet | Foto: Lisa Leutner | Zdroj: Reuters

Zvítězili favorizovaní Norové Johannes Thingnes Bö a Marte Olsbuová-Röiselandová. Vedoucí muž Světového poháru Bö získal na šampionátu v Německu pátou zlatou medaili a stanovil mezi muži nový rekord.

Norská hvězda rozhodla o triumfu na poslední střelbě. Navzdory tomu, že po předchozí ležce a trestnému kolu ztrácel Bö na vedoucí rakousko-italské duo Davida Komatze, Tommasa Giacomela jedenáct sekund, před závěrečnou položkou ztrátu smazal.

Posledních pět terčů pak sestřelil bez jediné opravy a dojel si s přehledem pro pátý triumf na šampionátu. Osamostatnil se tak v historickém žebříčku před dosavadními rekordmany Björndalenem, Svendsenem a Fourcadem, kteří v minulosti na jednom MS vyhráli čtyřikrát.

Olsbuová-Röiselandová se díky celkově třináctému triumfu osamostatnila v čele ženských tabulek před Němkou Magdalenou Neunerovou.

Chybující Krčmář na střelnici

Češi se museli obejít bez Markéty Davidové, kterou trápily problémy s hlasivkami. Místo ní dostala přednost Voborníková. Dvaadvacetiletá rodačka z Vrchlabí rozjela závod dobře a po bezchybné střelbě vleže byla pátá. Na stojce třikrát opravovala a předávala Krčmářovi na dvanácté příčce se ztrátou 40 vteřin.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si hodnocení Terezy Voborníkové po smíšené štafetě dvojic

„Pomýšleli jsme na lepší výsledek, ale asi máme tuhle disciplínu zakletou. Můj výkon a čtyři dobití v těhle podmínkách by určitě mohlo být lepší, ale na druhou stranu to mohlo být také mnohem, mnohem horší. Nepovedla se mi jen jedna stojka, to mě mrzí. Dnes to nebylo vůbec jednoduché, mrzí mě to hlavně za Michala, který je asi hodně zklamaný. Snad do Nového Města na Moravě se to povede trochu lépe,“ hodnotila pro Radiožurnál Sport Voborníková.

Nejzkušenějšímu českému závodníkovi Krčmářovi se úvod vůbec nepovedl. Hned po první ležce musel na dvě trestná kola, propadl se na 20. místo a Češi ztratili naději na dobrý výsledek.

Stříbrný olympijský medailista z Pchjongčchangu nakonec kroužil ještě jednou po závěrečné palbě vestoje. Do cíle dojel na čtrnáctém místě o dvě minuty a 47 sekund za vítězným Böem.

Po pátečním dni volna jsou v Oberhofu na programu sobotní štafety a šampionát v neděli vyvrcholí závody s hromadným startem. Všechny závody uslyšíte v přímém přenosu na Radiožurnálu Sport. Radiožurnál přinese reportážní vstupy.  

Mistrovství světa v biatlonu Oberhof (Německo)

1. Olsbuová-Röiselandová, J. T. Bö (Nor.) 35:37,1 (1 tr. kolo + 6 dobíjení), 2. Hauserová, Komatz (Rak.) -13,8 (0+6), 3. Vittozziová, Giacomel (It.) -51,0 (2+9), 4. H. Öbergová, Samuelsson (Švéd.) -1:16,4 (1+12), 5. Jeanmonnotová, Fabien Claude (Fr.) -1:21,9 (1+12), 6. Schneiderová, Nawrath (Něm.) -1:30,7 (1+12), ...14. Voborníková, Krčmář (ČR) -2,47,7 (3+13).

Miroslav Lenc, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme