Krčmář cítí ve smíšeném závodě šanci na dobrý výsledek. Ve dvojici ho doplní Voborníková

V mix štafetě byli čeští biatlonisté v úvodu světového šampionátu pátí, nyní je v Oberhofu na programu smíšená štafeta dvojic. Trenéři do boje vysílají dvojici Tereza Voborníková a Michal Krčmář. Sportovní ředitel Rybář i český reprezentant Krčmář v rozhovoru pro Radiožurnál Sport řekli, že cítí šanci na dobrý výsledek.

Tento článek je více než rok starý.

Oberhof Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Michal Krčmář pojede s Terezou Voborníkovou smíšenou štafetu dvojic

Michal Krčmář pojede s Terezou Voborníkovou smíšenou štafetu dvojic | Foto: (C) Český biatlon Petr Slavík

Kolem 45 000 lidí většinou fandí na povánoční akci, při které je připraven krátký běžecký okruh. Obzvlášť důležitou roli tak hraje střelba. Už dvanáctkrát to okusili i čeští biatlonisté. 

Jednou s Evou Puskarčíkovou, podruhé s Gabrielou Soukalovou obsadil Ondřej Moravec druhé místo. Michal Krčmář s Markétou Davidovou skončili v předloňském koronavirovém ročníku bez fanoušků v Ruhpoldingu třetí.

Ve Světovém poháru a na mistrovství světa to v závodech smíšených dvojic tak slavné není. Češi se z osmnácti pokusů jen třikrát vešli do elitní desítky. Nejlepším výsledkem bylo šesté místo.

Přehrát

00:00 / 00:00

Závod smíšených dvojic poběží Tereza Voborníková s Michalem Krčmářem

„Samozřejmě chceme bojovat o přední příčky. Při troše štěstí a pokud na střelnici prodají, co mají natrénováno, tak se tady kvalitní výsledek dá zajet,“ říká sportovní ředitel svazu Ondřej Rybář.

Společně s trenéry nechává Rybář odpočívat Markétu Davidovou, kterou trápí hlasivky a horší běžecká forma. Místo ní poběží Tereza Voborníková s Michalem Krčmářem.

„Je to štafeta, děje se tam spoustu věcí. Bude tam deset dvanáct týmů, které budou o medaili bojovat. Šance tam vždy je,“ tvrdí zkušený český reprezentant.

Největšími favority závodu bude norská dvojice Marte Olsbuová-Roeiselandová a Johannes Thingnes Bö.

Závod smíšených dvojic startuje v přímém přenosu na Radiožurnálu Sport v 15.10. Radiožurnál ze závodu nabídne reportážní vstupy.

Jan Suchan, rej Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme