Mužskou stíhačku suverénně ovládl Martin Fourcade. Nejlepší z Čechů byl 22. Ondřej Moravec

Obhájce tiriumfu ve Světovém poháru biatlonistů Martin Fourcade s převahou ovládl stíhací závod v Östersundu, když startoval z druhého místa. Nejlepší Čech Ondřej Moravec si polepšil na 22. místo.

Tento článek je více než rok starý.

Aktualizováno Östersund Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Martin Fourcade

Martin Fourcade | Zdroj: Reuters

V posledním závodě prvního podniku Světového poháru biatlonistů v Östersundu suverénně zvítězil Francouz Martin Fourcade s jedinou chybou na střelnici, který do stíhačky startoval z druhého místa. V sobotním sprintu nestačil pouze na Nora Tarjeie Bø. Ve sprintu oba dělila necelá vteřina, po stíhacím závodě však téměř dvě minuty. Nor skončil až devatenáctý s šesti trestnými okruhy.

Druhý v pořadí skončil Slovinec Jakov Fak se ztrátou čtyřiceti vteřin. Bronzovou příčku obsadil Fourcadův kolega z reprezentace Quentin Fillon Maillet, kterému vítěz závodu ihned v cílovém prostoru gratuloval.

Všichni čtyři čeští biatlonisté se ve stíhacím závodě oproti umístění ve sprintu zlepšili. Nejlepší z Čechů skončil 22. Ondřej Moravec, který se posunul z 44. místa. O třináct pozic se na 32. místo posunul Tomáš Krupčík, nejlepší z Čechů ze sobotního sprintu Michal Šlesingr se posunul o jedno místo na celkovou 37. příčku a čtvrtý z českých závodníků Michal Krčmář dojel 39.

jgr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme