Nadšený Ondřej Moravec skončil druhý. 'Perfektní závod, přesně tohle jsem potřeboval,' říká

Čeští biatlonisté mají za sebou skvělé odpoledne, v německém Ruhpoldingu se ve vytrvalostním závodě hned tři z nich vešli do nejlepší desítky. Nejlepší byl druhý Ondřej Moravec, který v rozhovoru pro Radiožurnál řekl, že přesně takový výsledek potřeboval.

Tento článek je více než rok starý.

Ruhpolding/Německo Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ondřej Moravec

Ondřej Moravec | Foto: Jan Kodet | Zdroj: Český rozhlas

Ondřeji, gratulace ke skvělému výkonu. Takhle jste si to představoval, byl to ideální scénář?
Super. Jsem strašně spokojený hlavně s tou střelbou. Myslím, že jsem chytil dobré tempo a to jsem si držel celý závod. Vyloženě jsem nijak neztrácel. Perfektní závod.

Biatlonisté zazářili čistou střelbou. Moravec doběhl v Ruhpoldingu druhý, Krčmář pátý

Číst článek

Měl jste neuvěřitelně rychlou střelbu, tak moc jste si věřil?
Na stojákách jsem si hrozně věřil. Včera co jsem tu střílel, tak to byl balzám po Oberhofu, kde jsme neviděli a foukalo. Tam se s tím člověk pral, ale včera jsem si to fakt užíval. Ležáky jsem si pohlídal, věřil jsem si, že to dám, to nebyl z mé strany risk.

Vrchol sezony se pomalu blíží a vaše forma jde znovu nahoru. Ukazuje se, že dokážete vyladit svou výkonnost?
Na to je ještě čas, ještě nás čeká jeden a půl svěťáku. Jsem rád, že jsem si zase potvrdil, že tam můžu být i přes to, co jsem si absolvoval v létě. Měl jsem z toho trošku strach, tréninku jsem mnoho neudělal a myslím, že teďka přes Vánoce jsem se připravoval sám, ale udělal jsem kus práce.

Tohle jsem potřeboval. Dokázat si, že když budu dobře trénovat, budu pak i dobře závodit, hodně mi to pomůže.

Je tenhle výsledek velkým povzbuzením? První trimestr se zkrátka nepovedl.
Stoprocentně. Bylo to vypjaté, nikomu se moc nedařilo a výsledky týmu byly takové, jaké byly. Nálada v týmu pak není úplně ono. Trenéři jsou pak také nervózní, někdy možná ještě nervóznější než sami závodníci.

Vím, že je to ta cesta, jen se do toho potřebuju dostat. Nastavit hlavu správným směrem.

Jaká bude oslava, jestli nějaká bude?
Pokud budeme dva na pódiu, tak myslím, že by to aspoň za jedno šáňo stálo. Tohle se nám dlouho nepovedlo, naposled jsem byl takhle s Bouškem (Michalem Šlesingrem) v Östersundu, s Bimbasem (Michalem Krčmářem) určitě nikdy.

David Nyč Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme