'Nemůžu si dovolit nestartovat.' Sáblíková nastoupí na pětku i s bolavými zády

Rychlobruslařka Martina Sáblíková se postaví na trať závodu Světového poháru na pět kilometrů. Českou rychlobruslařku přitom trápí silná bolest zad, která ovlivnila i její start v závodu na 3000 metrů před týdnem.

Tento článek je více než rok starý.

Stavanger/Norsko Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Martina Sáblíková

Martina Sáblíková | Zdroj: Reuters

„V Heerenveenu to nebyla nejlepší trojka, kterou jsem kdy jela. Byla taková zvláštní, byla jsem sedmá a od devátého místa, které mě vyřadí, je to kousíček. Takže si nemůžu dovolit nestartovat,“ vysvětluje Martina Sáblíková, proč nemůže závod ve Stavangeru vynechat.

Bolavá záda Sáblíkovou do sobotního programu nepustí. Síly koncentruje do nedělní pětky

Číst článek

Česká rychlobruslařka by totiž mohla vypadnout z elitní osmičky pořadí Světového poháru na dlouhých tratích, a tak by mohla přijít o účast na únorových olympijských hrách v Pchjongčchangu.

„Mám takové problémy, jaké mám, a musím s nimi bojovat. Nevzdám to do té doby, dokud bude konce sezony. Na olympiádu chci a chci se tam porvat o nejlepší umístění, na jaké budu v té době mít. Pole je obrovsky vyrovnané, můžu být první i desátá, ale chci tam odjet s tím, že jsem udělala všechno. Nechci si to dalších pár let vyčítat,“ plánuje rychlobruslařka.

Pětikilometrový závod, oblíbená vzdálenost Martiny Sáblíkové, se v rámci sezony Světového poháru jede jen jeden. A právě z něj je možné postoupit do Koreje podle dosaženého času bez ohledu na celkové pořadí v seriálu.

„Kdyby to nebyla jedna z možností kvalifikace, tak bych tu nemusela vůbec nastoupit, ale je to důležitý Světový pohár. Pak mě čekají ještě dva, které prostě musím odjet. Pokud tam chci startovat, nemůžu to vzdát a nemůžu si jít lehnout,“ říká Martina Sáblíková.

Závod na pět tisíc metrů začíná v norském Stavangeru ve 13:45, Martina Sáblíková nastoupí netradičně už ve čtvrté ze šesti rozjížděk krátce po druhé hodině odpolední. Její soupeřkou bude Ruska Anna Jurakovová.

Petr Kadeřábek, vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme