'Nemyslet na skoky, uvolnit se a třeba to přijde,' věří před třetím závodem Turné Roman Koudelka

Skokani na lyžích mají před sebou druhou polovinu Turné čtyř můstků, které vede obhájce titulu Polák Kamil Stoch. Z Německa se přesunuli do rakouského Innsbrucku, kde se ve středu odpoledne v kvalifikaci na hlavní závod představí znovu čtyři čeští skokani.

Tento článek je více než rok starý.

Innsbruck Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Čestmír Kožíšek při závodu v německém Oberstdorfu

Čestmír Kožíšek při závodu v německém Oberstdorfu | Zdroj: ČTK

„Mně bylo řečeno, že zkusím Oberstdorf a potom se uvidí. Takže tady to nevyjde, tak uvidíme, jestli pojedu domů, nebo jestli zůstanu na další závody,“ spekuloval český skokan Viktor Polášek.

Na Turné narychlo povolaný Polášek teď v polovině ví, že pokračovat bude i v Innsbrucku spolu s dalšími třemi Čechy. Jedním z nich je Roman Koudelka, který v dosavadním průběhu Turné jako jediný z Čechů postoupil do druhého kola. Přeje si ale víc.

Čeští skokani nepostoupili do druhého kola v Garmisch-Partenkirchenu. Nejlepší Kožíšek skončil na 36. místě

Číst článek

„Na takový závod už čekám docela dlouho. Nemyslet na ty skoky, uvolnit se a třeba to přijde. Moc času na nějaké volno nebo odpočinek není,“ říká pro Radiožurnál Koudelka k volnému dni.

Ten měli skokani před středeční kvalifikací v Innsbrucku. Potrénovali zhruba na půli cesty mezi můstky na tom v Seefeldu. Co se ale dá stihnout za jediný den.

„Dost věcí se dá stihnout. Já jsem ale lehce po nemoci, lehce mě to ještě trápí. Spíš šetřím síly,“ přiznává Čestmír Kožíšek.

Zároveň také dodává, že je někdy lepší úplně vypnout a vyzkoušet si třeba během volného dne úplně jiný sport, než jsou skoky na lyžích, ve kterých se nedaří podle představ.

Čip na lyžích nabízí skokanům další údaje, Koudelka novinku sundal po prvním tréninku

Číst článek

„Chodíme si něco zahrát, třeba volejbal nebo nohejbal. Před závodem se chodí na přípravu, což zabere zhruba hodinu. Po závodě pak máme spíš regenerační program. Nějaké velké změny už se tady moc dělat nedají, ladí se spíš detaily, na kterých se dá pracovat. To hlavní už musí být natrénováno,“ vysvětluje Kožíšek.

Jak má české kvarteto, z kterého nebyl zmíněn jen Vojtěch Štursa, natrénováno, ukáže mimo jiné středeční kvalifikace, v rámci Turné poprvé v Rakousku.

František Kuna Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme