Závody v běhu na lyžích v Novém Městě na Moravě bez vstupného. Organizátoři chtějí nalákat diváky

Má dlouhou historii, ale už není tak slavná jako dřív. Zlatá lyže v Novém Městě na Moravě je opět Světovým pohárem, a tak se na Vysočině představí nejlepší běžci na lyžích. Otázkou je, kolik dorazí fanoušků – v posledních letech se jich tam hrnuly tisícovky, ale jen pokud mohly z tribuny sledovat závody horských kol nebo biatlonisty.

Tento článek je více než rok starý.

Nové Město na Moravě Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Čeští fanoušci v Novém Městě na Moravě (archivní foto)

Čeští fanoušci v Novém Městě na Moravě (archivní foto) | Foto: Pavel Hrdlička, Wikipedie | Zdroj: Wikimedia Commons | CC BY-SA 3.0

Výstřely z malorážek ani hlasité burácení jako oslavu sestřeleného terče ve Vysočina aréně tento víkend neuslyšíte.

Přehrát

00:00 / 00:00

V posledních letech proslavili tamní areál hlavně biatlonisté a jejich fanoušci, teď se ale do Nového Města na Moravě vrací Světový pohár běžců na lyžích. Natáčel David Nyč

„Je hezké, že je to po několika letech zase tady v Čechách. Jsem zvědavá, kolik přijde lidí,“ říká pro Radiožurnál běžkyně na lyžích Petra Nováková.

„Odhad nemám, přijde mi vtipné, že postavili celou tribunu jako na biatlon, což si myslím, že bude možná trochu komické, když nebude zaplněná. Uvidíme, třeba lidé překvapí a dorazí jich hodně,“ dodává Nováková.

Na stadionu už jsou připravené velké tribuny, které by se měly zaplnit při březnovém Světovém poháru biatlonistů.

Organizátoři bojují před Světovým pohárem v Novém Městě s nedostatkem sněhu, závodit se ale bude

Číst článek

Při víkendových závodech běžců na nich asi budou mít fanoušci kolem sebe výrazně víc volného místa, ale pořadatelé dělají všechno pro to, aby byla kulisa minimálně důstojná. Třeba za vstupenku do Vysočina arény v sobotu ani v neděli nezaplatíte ani korunu.

„Udělali jsme to zcela záměrně, protože si myslíme, že je důležité, aby tam přišli diváci a tím to zase trochu zpopularizovalo běžky. Můj odhad je pesimistický, rád bych se mýlil,“ říká šéf organizačního výboru Jiří Hamza, který očekává zhruba tři tisícovky diváků. Samozřejmě by se ale vůbec nezlobil, kdyby jich sem dorazilo výrazně víc.

V sobotu jsou na programu dva distanční závody – ženský na 10 kilometrů volnou technikou začne v 9.45, první muž se na patnáctikilometrovou trať vydá v 11.15.

David Nyč Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme