Příští týden se v Novém Městě závodit nebude. Světový pohár zhatila německá opatření proti koronaviru

Světový pohár v běhu na lyžích se v Novém Městě na Moravě příští týden nakonec neuskuteční. Organizátoři jednají o možném uspořádání závodů na konci března. Informoval o tom lyžařský svaz.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Do Nového Města na Moravě se v lednu vrátí Světový pohár v běhu na lyžích

Světový pohár v Novém Městě na Moravě se v původním termínu neuskuteční | Foto: Petr Lemberk / MAFRA | Zdroj: Fotobanka Profimedia

Svaz sice v pátek získal od ministerstva zdravotnictví výjimku, díky níž by nikdo z účastníků nemusel do pětidenní karantény, ale závody vzápětí zhatilo zpřísnění opatření proti koronaviru v Německu.

VIDEO: Běžkyně na lyžích Beranová se řítila první do cíle, pak ji ruská soupeřka poslala na zem

Číst článek

Německo zařadilo Česko na seznam rizikových oblastí s výskytem nebezpečných mutací koronaviru. Podle aktuálního nařízení bude každý, kdo byl v této oblasti v posledních deseti dnech před vstupem do Německa, muset nastoupit do karantény na pět až deset dní. Účastníci MS v klasickém lyžování žádnou výjimku nedostali a podle organizátorů s největší pravděpodobností ani nedostanou.

Striktně se Německo nedávno zachovalo i k anglickým fotbalovým klubům, které musejí svá utkání evropských pohárů s německými soupeři odehrát na neutrální půdě. Trenér Liverpoolu Jürgen Klopp kvůli německým opatřením nesměl na matčin pohřeb.

Po závodech na Vysočině by tak lyžaři museli před mistrovstvím světa klasiků v Oberstdorfu, které se bude konat od 25. února do 7. března, v Německu do karantény. Na šampionátu by nemohli startovat vůbec nebo až později.

„Po jednání s Mezinárodní lyžařskou federací FIS jsme tedy rozhodli, že se Světový pohár příští víkend v Novém Městě na Moravě neuskuteční,“ uvedl ředitel běžeckých disciplín Svazu lyžařů ČR Lukáš Sacher v tiskové zprávě.

Závody v Novém Městě na Moravě ale ještě nejsou ztraceny definitivně, protože po čtvrtečním zrušení dvou posledních kol sezony v Norsku je v kalendáři volné místo v březnu.

„Přípravě takto prestižní akce jsme věnovali půl roku, nechceme, aby úsilí desítek osob přišlo vniveč. Ve Vysočina aréně už jsou připravené tratě, zázemí pro týmy i vše ostatní. Aktuálně proto společně se Svazem lyžařů ČR a Mezinárodní lyžařskou federací vedeme intenzivní jednání o přeložení Světového poháru na 20. a 21. března,“ uvedl předseda organizačního výboru Jiří Hamza.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme