Novým šéfem skokanů na lyžích je Jakub Janda, jako trenér se vrací Jiroutek

Bývalý vítěz Světového poháru a Turné čtyř můstků Jakub Janda se stal novým předsedou skokanského úseku svazu lyžařů. Současný poslanec za ODS byl zvolen na sobotní valné hromadě. Po nevydařené olympijské sezoně se na post trenéra reprezentace po čtyřletém angažmá v Rusku vrací David Jiroutek, který vystřídá Rakušana Richarda Schallera.

Liberec Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Bývalý skokan na lyžích Jakub Janda je novým předsedou skokanského úseku lyžařského svazu,

Bývalý skokan na lyžích Jakub Janda je novým předsedou skokanského úseku lyžařského svazu, | Zdroj: ČTK

Čtyřicetiletý Janda dostal při volbě 34 z 36 hlasů a ve funkci nahradil Leoše Škodu, který byl předsedou skokanského úseku čtrnáct let. „Uděláme kroky, abychom navázali na dřívější úspěchy. Jsem přesvědčen, že vrátíme český skok, kam patří, což znamená, že nebudeme jenom získat body, ale dosáhneme i na stupně vítězů," řekl Janda.

Čtyři depresivní grafy. Český skok na lyžích zažívá nejhlubší krizi v historii

Číst článek

Skokany kritizovaný Rostislav Jozífek zůstal členem rady úseku, ale skončí v roli sportovního ředitele. O jeho nástupci rozhodne výběrové řízení.

V uplynulé zimě se skokanům nedařilo, ve Světovém poháru bodovali jen tři. Nejlepší byl Čestmír Kožíšek, který obsadil celkově až 48. příčku. Dřívější lídr Roman Koudelka získal jen 12 bodů (57. místo), bodoval ještě Vojtěch Štursa. „Kluci jsou dobří, je potřeba to z nich vydolovat," řekl Janda po svém zvolení deníku Sport.

Proto se po působení u B-týmu Ruska vrací David Jiroutek a u reprezentace končí Schallert, který vystřídal Jiroutka v roce 2014. Jandovým přáním je přivést do funkce šéftrenéra zahraniční osobnost, které by se kouči zodpovídali.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme