Obří slalom ve Špindlerově Mlýně vyhrála Petra Vlhová, první místo uhájila o 11 setin

Slovenka Petra Vlhová zvítězila v obřím slalomu v rámci Světového poháru ve Špindlerově Mlýně. 23letá lyžařka ve druhém kole těsně uhájila vedení před Němkou Viktorií Rebensburgovou, třetí skončila Mikaela Shiffrinová.

Tento článek je více než rok starý.

Špindlerův Mlýn (Aktualizováno: 15:52 8. 3. 2019) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petra Vlhová

Petra Vlhová | Foto: Giovanni Auletta | Zdroj: ČTK/AP

Druhé kolo ve Špindlerově Mlýně nabídlo 9 tisícovkám fanoušků velké drama. Petra Vlhová sice po prvním kole měla náskok, jenže těsně před ní zajely obří slalom skvěle jak Mikaela Shiffrinová, tak hlavně Němka Viktoria Rebensburgerová.

Vím, že sem dorazí hodně Slováků, těší se Vlhová na atmosféru ve Špindlerově Mlýně

Číst článek

Když se 23letá Slovenka pustila do tratě, měla sice téměř půl vteřiny k dobru, jenže tu na černé sjezdovce ve Svatém Petru ztratila. Na druhém mezičase ztrácela na Němku 15 setin, na třetím šest.

„Jsou to pocity, které neumím popsat. Jsem strašně šťastná. To jsou ty momenty, pro které každý den makám,“ hodnotila pro Radiožurnál závod Petra Vlhová.

Jistý výkon ve spodní části trati spolu s hlasivkami stovek až tisíců Slováků v hledišti ji nakonec dostaly do cíle o pouhých 11 setin dřív než Němku. Třetí skončila s odstupem šesti desetin Mikaeala Shiffrinová, z medailových pozic po prvním kole vypadla Italka Federica Brignoneová.

Zatímco o velký křišťálový glóbus už Mikaelu Shiffrinovou nemůže nic připravit, o malé trofeji za obří slalom ještě jasno není. Rozhodne se až ve finálovém závodě v Andoře, Američanka má náskok 97 bodů.

Na start obřího slalomu se postavily také tři Češky, ale žádná nepostoupila do druhého kola. Za normálních okolností by si největší ambice dělala Kateřina Pauláthová, která ale závodila se zraněným meniskem a první kolo nedojela.

Nejlepší domácí závodnicí tak byla 51. Gabriela Capová se ztrátou 5,71. Sedminásobná deaflympijská vítězka Tereza Kmochová skončila především vinou problémů na trati 54. se ztrátou téměř osmi sekund.

vman, mch Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme