První zlatá medaile pro Česko na olympiádě mládeže. Patnáctiletý lyžař Švancer vyhrál Big Air

Česká výprava se na závěr zimních olympijských her mládeže dočkala zlaté medaile. Patnáctiletý lyžař Matěj Švancer vyhrál v Lausanne soutěž v Big Airu. Díky vydařenému skoku v posledním finálovém kole zvítězil o tři body před Američanem Kiernanem Faganem. Švancer se stal teprve druhým českým vítězem v historii mládežnických her po sdruženáři Tomáši Portykovi.

Tento článek je více než rok starý.

Lausanne Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Švancer si vynahradil čtvrté místo ze slopestylu, ve kterém po dvou jízdách vedl, ale nakonec zůstal po chybě a ztrátě lyže při posledním triku bez medaile.

„Jsem samozřejmě moc rád, je to nejlepší možná odpověď na to čtvrté místo ze slopestylu. Před posledním skokem jsem byl pátý a trochu jsem si na ten slopestyle vzpomněl,“ řekl Švancer.

„Ale snažil jsem se to tentokrát udělat jinak a bez chyby a povedlo se to. Triple jsem skočil teprve podruhé v životě, takže to bylo docela napínavé, ale kouč mi věřil, tak jsem si věřil také,“ dodal.

Dosud měli Češi ve Švýcarsku na kontě dvě stříbra a bronz. Druhá místa obsadily rychlobruslařka Zuzana Kuršová a Diana Cholenská ve skikrosu, Štěpánka Ptáčková byla ve skoku na lyžích třetí

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme