‚Chceme genderově vyrovnané hry.‘ Olympijský výbor přidal do programu pro Peking 2022 sedm disciplín

Mezinárodní olympijský výbor (MOV) dnes schválil rozšíření programu zimních her v Pekingu v roce 2022 o sedm disciplín včetně smíšené soutěže ve skocích na lyžích nebo jednomístného bobu žen. Na zasedání v Lausanne také potvrdil program letních her v roce 2020 v Tokiu, kde se bude rozdělovat rekordních 339 sad medailí.

Tento článek je více než rok starý.

Lausanne Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Eva Samková - snowboardcross

Snowboardcross, ilustrační foto | Foto: archiv Evy Samkové

Na zimní olympiádě v Číně budou mít premiéru také soutěže mužů a žen v lyžařském Big Airu a smíšené závody ve snowboardcrossu, short tracku a akrobatickém lyžování. „Přidáním těchto disciplín jsme opět ukázali, že chceme hry pro mladé a hry genderově vyrovnané,“ uvedl MOV v prohlášení.

Boxu hrozí, že vypadne z programu olympijských her v Tokiu. Olympijský výbor mu vytýká absenci reforem

Číst článek

Změny programu sice znamenají, že oproti letošním hrám v Pchjongčchangu klesne počet účastníků o 41 na 2892 sportovců, vzroste však počet žen ze 41 na 45,44 procenta.

Projeví se na tom mimo jiné i rozšíření ženského hokejového turnaje o dva týmy. Naopak o 20 míst přijde biatlon, lyžařské a snowboardové disciplíny budou zeštíhleny o 41 sportovců a rychlobruslení o 26.

MOV rovněž schválil program letních her v Tokiu, kde se poprvé představí například skateboarding, surfing a basketbal 3x3.

Celkem se v Japonsku rozdělí rekordních 339 sad medailí ve 33 odvětvích. Před dvěma lety v Riu de Janeiro se bojovalo o 306 sad medailí ve 28 sportech.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme