Sledge hokejisté dostali od USA 10 gólů, o paralympijské medaile si nezahrají

Čeští hokejisté na paralympijských hrách prohráli i druhý zápas, po těsné porážce s domácí Koreou tentokrát jasně podlehli USA a je jasné, že do bojů o medaile nepostoupí

Pchjongčchang, Kangnung Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Čeští sledge hokejisté podlehli USA 0:10

Čeští sledge hokejisté podlehli USA 0:10 | Foto: Thomas Lovelock | Zdroj: Reuters

Porazit trojnásobné paralympijské vítěze z USA. Jinou cestu čeští sledge hokejisté neměli, pokud chtěli bojovat o svou první paralympijskou medaili. Jenže po porážce 0:10 je konec nadějím a národní tým bude v Kangnungu bojovat pouze o umístění.

Čeští sledge hokejisté první zápas na paralympiádě prohráli, v prodloužení podlehli domácí Koreji

Číst článek

Americkou sílu ukázal už po minutě hry Bordy Roybal. 19letý sledge hokejista obrovskou rychlostí projel českým obranným pásmem a překonal brankáře Martina Kudelu. Češi pak sice ustáli oslabení, přesto po první třetině prohrávali 0:3, dvakrát se prosadil Declan Farmer.

Hned na začátku druhé patnáctiminutovky měli velké šance Motyčka a Geier, jenže snížení nepřišlo. Declan Farmer pak využil přesilovku a v 19. minutě zkompletoval hattrick. O chvíli později ho napodobil i Roybal.

Během posledních tří minut druhé části hry inkasoval český tým čtyřikrát a výsledek narostl na hrozivých 0:10. Třetí třetina už se dohrávala jen z povinnosti, po druhé porážce je jasné, že si čeští sledge hokejisté o medaile nezahrají, klíčová ale byla první ztráta s domácí Koreou.

Poslední zápas odehraje národní tým v úterý od 11 hodin českého času proti Japonsku.

vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme