V Pchjongčchangu odstartovaly paralympijské hry. Česko reprezentují sjezdaři a sledge hokejisté

V jihokorejském Pchjončchangu v pátek slavnostním zahájením začaly XII. zimní paralympijské hry. Od 10. do 18. března na nich bude soutěžit 670 sportovců ze 49 zemí světa. Česko bude reprezentovat šest lyžařů a sledge hokejový tým, jehož kapitán Miroslav Hrbek byl vlajkonošem české výpravy na slavnostním zahájení.

Tento článek je více než rok starý.

Pchjongčchang Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hendikepovaní sportovci budou soupeřit v šesti sportech a rozdělovat se bude dohromady 80 sad medailí. Česko bude mít zastoupení ve dvou sportech - kromě sledge hokejistů, které čekají ve skupině zápasy s Jižní Koreou, Spojenými státy a Japonskem, se na hrách představí i šest sjezdařů.

Lyžařka Pešková se vrací na paralympiádu. Malá dvojčata nechá doma a těší se na super-G

Číst článek

Z poslední paralympiády v Soči Češi žádnou medaili nepřivezli, o čtyři roky dřív ve Vancouveru vybojovala bronz sjezdařka Anna Pešková, která získala i stříbro i v Turíně v roce 2006. V Soči Pešková chyběla, do Pchjongčchangu se ale vypravila a bude bojovat o svou třetí medaili. 

Na rozdíl od nedávných olympijských her nenastupovali jihokorejští a severokorejští sportovci společně. Severokorejcům se totiž nelíbilo, že ze společné vlajky korejského poloostrova na žádost Japonska zmizela tečka symbolizující ostrovy, které jsou předmětem územního sporu mezi Koreou a Japonskem.

Kvůli systematickému dopingu v Rusku stejně jako na olympiádě chyběla na zahajovacím ceremoniálu ruská vlajka. Sportovci z Ruska budou nastupovat pod neutrální vlajkou Mezinárodního paralympijského výboru. 

tat Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme