‚Strach k tomu patří.‘ Koudelka o motivaci, stavu českého skoku na lyžích i technologických rozdílech

Skokani na lyžích a strach z výšek. Takové spojení nejde moc dohromady, ale nejlepší český reprezentant Roman Koudelka se svými občasnými obavami netají. V Olympijském podcastu mluvil také o technologickém náskoku světové špičky nebo o budoucnosti českého skoku na lyžích.

Liberec Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Roman Koudelka na Turné čtyř můstků

Roman Koudelka na Turné čtyř můstků | Foto: Lisi Niesner | Zdroj: Reuters

Běžným smrtelníkům běží při pohledu dolů z můstku mráz po zádech. Strach se spustit z nájezdové rampy mívají ale i profesionální skokané na lyžích.

Olympijský podcast

Celý rozhovor s Romanem Koudelkou si můžete poslechnout na webu Radiožurnálu.

„Strach jsem měl dostkrát. Naposledy ve Willingenu, kdy v pátek hodně foukalo a za čtyři a půl hodiny skočilo jen 37 lidí. Pořád můj skok odkládali, ale pak jsem seděl znovu na lavici a klapla zelená. Tam jsem přemýšlel, že normálně slezu z lavice a vykašlu se na to,“ řekl Radiožurnálu nejlepší český skokan Roman Koudelka.

„Svědomí by mi to asi nedovolilo, strach k tomu patří. Někdy mi naopak silnější vítr i pomůže při skoku, že to není z mé strany tak silové a soustředím se víc na techniku,“ vysvětlil Koudelka.

Celý rozhovor s ním si můžete poslechnout na audio portálu a také aplikaci Můj rozhlas nebo na webu Radiožurnálu.

Pavel Petr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme