Slibný začátek. Skokan Koudelka skončil šestý v kvalifikaci na první díl Turné čtyř můstků

Skokan na lyžích Roman Koudelka skončil šestý v kvalifikaci na první díl Turné čtyř můstků v Oberstdorfu. Do nedělního závodu postoupili také devatenáctý Viktor Polášek a Lukáš Hlava, který v sobotu obsadil 42. místo.

Tento článek je více než rok starý.

Oberstdorf Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Roman Koudelka by se z české čtveřice měl pohybovat nejvýš

Roman Koudelka skončil šestý v kvalifikaci na první díl Turné čtyř můstků | Foto: Pavel Lebeda | Zdroj: Český olympijský výbor

Neuspěl pouze Čestmír Kožíšek. Kvalifikaci vyhrál Rakušan Stefan Kraft o pouhé dvě desetiny bodu před vedoucím mužem Světového poháru Rjoju Kobajašim.

Skokan Koudelka se chystá na Turné čtyř můstků. ‚Konec experimentování,‘ říká a zůstává u starých bot

Číst článek

Ve vyřazovacím prvním kole Koudelka narazí na Anžeho Semeniče, Poláška čeká další Slovinec Bor Pavlovčič. Hlavovým soupeřem bude Polák Dawid Kubacki.

Koudelka při jedenácté účasti na Turné skočil v kvalifikaci 137,5 metru a zaostal jen o metr za vítězným Kraftem, kterému prvenství vyneslo prémii 5000 eur, i Kobajašim. Třetí v sobotu skončil Polák Piotr Žyla.

„Bylo dobré skákat po dvou Němcích, neboť atmosféra byla skvělá. Diváci vytvořili báječný kotel,“ pochvaloval si Koudelka kulisu více než 15 tisíc fanoušků. Využil jsem i dobré podmínky. Jsem rád za dobrý skok, který byl stylově velmi hodnotně oceněn," dodal český reprezentant, jenž obdržel společně s Kraftem nejvyšší stylovou známku.
„Roman se cítí výborně. Prodává to, na co má. Dnešní kvalifikační skok měl ještě rezervu v letové fázi,“ řekl asistent reprezentačního trenéra Antonín Hájek.

Jeho krajan Kamil Stoch, který může vyhrát Turné potřetí za sebou, byl v kvalifikaci osmý. V minulém ročníku ovládl úřadující vítěz Světového poháru všechny čtyři díly a v neděli zkusí na Turné triumfovat v šestém závodu po sobě.

Mezi 50 účastníků závodu se o desetinu bodu nevešel slovenský mladík Domen Prevc a vypadl také japonský veterán Noriaki Kasai.

SKISPRINGEN

Vierschanzentournee: Stefan Kraft gewinnt die Qualifikation von Oberstdorf – David Siegel bester DSV-Adler: bit.ly/2Vj9Uyr

#SkyWintersport

18:16 – 29. 12. 2018

1 11

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme