V Rusku vyšetřují hromadný útěk biatlonistů před dopingovými komisaři. Odhlásilo se jich 33

Ruská antidopingová agentura (RUSADA) a biatlonový svaz (SBR) zahájily vyšetřování podezřelého hromadného odhlášení sportovců z regionálních závodů v závěru roku. Po příjezdu dopingových komisařů na juniorské soutěže v Iževsku a Čajkovském se ze závodů stáhlo 33 biatlonistů a biatlonistek.

Moskva Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ruská mužská štafeta se zlatou medailí na olympiádě v Soči. O cenný kov ale přijdou kvůli pozitivnímu dopingovému testu Jevgenije Usťugova (druhý zleva).

Ruská mužská štafeta se zlatou medailí na olympiádě v Soči. O cenný kov ale přijdou kvůli pozitivnímu dopingovému testu Jevgenije Usťugova (druhý zleva). | Foto: Carlos Barria | Zdroj: Reuters

„Hromadné odhlašování sportovců jsme zaznamenali a předali případ vyšetřovacímu oddělení,“ řekla ruským médiím mluvčí RUSADA Maria Markovová.

Tři diskvalifikované Rusky chtějí zpátky stříbro z her v Soči, odvolaly se ke sportovní arbitráži

Číst článek

Událostmi z konce prosince se začala zabývat také Ruská biatlonová unie. „Řešíme to se zástupci regionů, každý měl své vlastní důvody (odhlášení). Každopádně odhlášení ze soutěže nezbavuje sportovce povinnosti podrobit se dopingové kontrole. Všichni jsou k dispozici nyní a byli i v Čajkovském a Iževsku,“ uvedl prezident SBR Viktor Majgurov.

Ruští biatlonisté byli v posledním desetiletí spojováni se systematickým dopingem, kvůli čemuž národní svaz v roce 2017 přišel o plné členství v mezinárodní unii IBU a je pouze jejím provizorním členem.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme