Ruský olympijský výbor podpoří sportovce, kteří pojedou na hry do Pchjongčchangu

Ruský olympijský výbor se rozhodl podpořit sportovce, kteří pojedou na zimní olympijské hry Pchjongčchangu pod neutrální vlajkou. Potvrdil to předseda výboru Alexandr Žukov. Ruští sportovci nesmí na olympiádě závodit kvůli státem organizovaném dopingu.

Tento článek je více než rok starý.

Moskva Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Přijde Rusko o olympijské hry?

Přijde Rusko o olympijské hry? | Zdroj: Reuters

Rusko bylo ze zimní olympiády vyloučeno poté, co tak rozhodl Mezinárodní olympijský výbor před týdnem. Důvodem bylo podezření ze státem podporovaného dopingu.

Z výsledkové listiny minulých olympijských her v Soči zmizelo kvůli manipulaci se vzorky na 25 ruských závodníků, kteří tak přišli o celkem 11 medailí.

Rusové se mohou zúčastnit olympijských her v Pchjongčchangu, startovat budou pod neutrální vlajkou

Číst článek

Případní účastníci můžou startovat pod neutrální vlajkou, jak v úterý potvrdil ruský olympijský výbor. To znamená, že nesmějí nastupovat v národních barvách a v případě vítězství jim nebude zahrána státní hymna.

Předseda Alexandr Žukov řekl, že se budou snažit pomáhat závodníkům „ze všech sil“. Také podle jeho slov chce většina Rusů na ZOH startovat. Už dříve se ke všemu vyjádřil ruský prezident Vladimir Putin, který potvrdil, že Rusko nebude sportovcům nijak bránit v účasti.

„My, bez nejmenších pochyb, nebudeme vyhlašovat žádnou blokádu, nebudeme bránit našim olympionikům v účasti,“ citovala Putina 6. prosince ČTK, když se prezident setkal s pracovníky automobilky GAZ v Nižním Novgorodu.

bor Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme