Rusové poprvé uspěli s odvoláním proti vyloučení sportovců, závodit mohou sáňkaři

Rusko poprvé na soudním poli uspělo s odvoláním proti vyloučení svých sportovců z mezinárodních soutěží kvůli invazi na Ukrajinu. Arbitráž světové sáňkařské federace FIL vyhověla stížnosti ruského svazu (FSSR) a zrušila rozhodnutí o suspendaci jeho sportovců, trenérů a funkcionářů ze závodů. Informoval o tom web insidethegames.biz.

Salcburk Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ruský sáňkař Roman Repilov

Ruský sáňkař Roman Repilov | Zdroj: Reuters

FSSR si také udržel členství ve FIL poté, co návrh na jeho vyloučení neprošel hlasováním na mimořádném kongresu. Návrh na odvolání ruských funkcionářů z volených pozic byl ale přijat.

Aby mohli soutěžit, musí se ruští sportovci vzdát svého státu, říká šéf České unie sportu

Číst článek

Dosud ruské sportovní svazy se snahami zvrátit u soudů rozhodnutí o vyloučení reprezentantů kvůli invazi na Ukrajinu neuspěly.

Podle ruského olympijského výboru může nyní rozhodnutí arbitráže FIL představovat důležitý precedens.

FIL rozhodla o vyloučení ruských sportovců ze soutěží na mimořádné schůzi 2. března. Navíc zemi odebrala pořadatelství mezinárodních závodů a suspendovala ruské funkcionáře z různých komisí a pracovních skupin FIL.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme