Rychlobruslařka Erbanová byla na druhé pětistovce v Erfurtu druhá

Rychlobruslařka Karolína Erbanová obsadila na Světovém poháru v Erfurtu druhé místo v závodu na 500 metrů. Den po premiérovém triumfu na této trati v kariéře prohrála o osm setin sekundy s Vanessou Herzogovou z Rakouska.

Tento článek je více než rok starý.

Erfurt/Německo Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Karolína Erbanová

Karolína Erbanová | Zdroj: Reuters

Stejně jako v pátek se Erbanová představila v poslední rozjížďce společně s úřadující mistryní Evropy na pětistovce Herzogovou a tentokrát zajela horší čas. Opět se dostala pod hranici 38 sekund, ale Rakušanka se dokázala zlepšit a zvítězila časem 37,88 sekundy.

Pětadvacetiletá česká reprezentantka vystoupila ve SP na stupně vítězů v individuálním závodu potřinácté v kariéře. Na pětistovce byla popáté druhá.

V aktuálním hodnocení seriálu je nadále třetí, i když ji předstihla Herzogová. V Erfurtu totiž chybí nejrychlejší dvě sprinterky sezony Nao Kodairaová z Japonska a I Sang-hwa z Koreje. Zatímco doposud neporažená Kodairaová stále vede, I Sang-hwa klesla na čtvrté místo.

Do programu Světového poháru v sobotu v Erfurtu zasáhne i Martina Sáblíková, která se s Nikolou Zdráhalovou představí v závodu na 1 500 metrů.

SP v rychlobruslení v Erfurtu (Německo):
Ženy:

500 m: 1. Herzogová (Rak.) 37,88, 2. Erbanová (ČR) 37,96, 3. Fatkulinová (Rus.) 38,28.
Průběžné pořadí SP (po 9 závodech): 1. Kodairaová (Jap.) 700, 2. Herzogová 555, 3. Erbanová 546.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme