Rychlobruslařka Sáblíková skončila v závodě na 3000 metrů v Salt Lake City těsně druhá

Rychlobruslařka Martina Sáblíková obsadila na Světovém poháru v Salt Lake City druhé místo v závodu na 3000 metrů a připsala si nejlepší výsledek v sezoně. Trojnásobná olympijská vítězka zajela svůj nejrychlejší čas v tomto ročníku 3:57,84 a nestačila pouze na Rusku Natalii Voroninovou.

Tento článek je více než rok starý.

Salt Lake City Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Martina Sáblíková

Rychlobruslařka Martina Sáblíková (ilustrační foto) | Zdroj: ČTK

Ve čtvrtém dílu seriálu se Sáblíková podruhé probojovala na stupně vítězů, v polovině listopadu byla ve Stavangeru třetí na trati 5000 metrů. Na trojce byla svěřenkyně trenéra Petra Nováka, která má stále problémy s bolestmi zad, dosud nejlépe čtvrtá před týdnem v Calgary. Po dnešním výsledku se Sáblíková posunula na druhé místo v hodnocení SP dlouhých tratí, který v předešlých jedenácti sezonách vyhrála.

Rodačka z Nového Města na Moravě se představila v sedmé rozjížďce s Voroninovou a většinu závodu s Ruskou prohrávala. Sáblíková však dokázala zajíždět stabilní kola a v předposledním se dostala do čela, v závěru ji ale Voroninová předjela. Ruska tak podruhé v kariéře dokázala vyhrát závod SP a dostala se do čela průběžného pořadí. Na trojce se v elitní divizi A poprvé představila i Nikola Zdráhalová, která zaostala o tři sekundy za osobním rekordem z Calgary a obsadila 15. místo.

Erbanová byla v závodě na 1000 metrů devátá

Karolína Erbanová obsadila deváté místo v závodu na 1000 metrů a i ve čtvrtém díl seriálu se na této trati probojovala do elitní desítky. Časem i umístěním lehce zaostala za závodem v Calgary, kde skončila před týdnem šestá.

V USA se z vítězství radovala v novém světovém rekordu Nao Kodairaová z Japonska, která se dostala do čela SP na kilometru. Pětadvacetiletá Erbanová startovala v osmé rozjížďce společně s Olgou Fatkulinovou z Ruska, se kterou prohrála. Časem 1:14,07 zaostala o dvanáct setin za výkonem z Calgary i svým maximem sezony. V průběžném pořadí v tu chvíli byla pátá, následně ale klesla na deváté místo.

Vítězku určila až závěrečná rozjížďka, ve které se utkaly Kodairaová s krajankou Miho Takagiovou. Obě se jako jediné dostaly pod hranici 1:13, vítězná Kodairaová zajela nejlepší světový čas - 1:12,09.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme