Něco ji asi rozhodilo, ale těžko jsem to mohl být já, reaguje trenér Novák na konec Erbanové

Den poté, co Karolína Erbanová ukončila kariéru, se k jejímu postupu vyjádřil reprezentační trenér Petr Novák. V krátkém prohlášení napsal, že důvodům, které bronzová medailistka z Pchjongčchangu uvedla, nevěří.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trenér Martiny Sáblíkové Petr Novák

Petr Novák, trenér rychlobruslařské reprezentace | Foto: Josef Vostárek | Zdroj: ČTK

„Po přečtení celého vyjádření Karolíny a zjišťování informací od svazu nemohu uvěřit celé situaci a daným důvodům. Něco ji asi rozhodilo, ale těžko jsem to mohl být já,“ napsal kouč rychlobruslařské reprezentace Petr Novák (kandidát do Senátu v Chrudimi za hnutí ANO) ke konci kariéry Karolíny Erbanové.

‚Nechci být obětí ponižujícího jednání trenéra Nováka.‘ Rychlobruslařka Erbanová ukončila kariéru

Číst článek

Bronzová medailistka z Pchjongčchangu v pondělí nečekaně ve 25 letech ukončila kariéru. V příspěvku na svém facebookovém profilu obvinila bývalého trenéra z „manipulativního, ponižujícího a útočného jednání“ a vyjadřování v médiích.

Trenér české reprezentace ale říká, že s Erbanovou dlouho v kontaktu nebyl: „Naposledy jsem s Kájou mluvil téměř před půl rokem na posledním závodě Světového poháru v Minsku. Od té doby nic. Její slova o ponižování jsou velmi silná, na osobní útoky nebudu reagovat.“

Agentura Sport Invest, která zastupuje rychlobruslařskou hvězdu Martinu Sáblíkovou a tím pádem i jejího trenéra, k vyjádření zároveň připojila email, který Erbanové po konzultaci s Petrem Novákem odeslal sekretář Svazu rychlobruslení Jindřich Pařík.

„Veškerou komunikaci zajišťovali lidé ze svazu. I proto jsem překvapený, co jsem se teď dočetl. Pro české rychlobruslení je její konec každopádně ztráta,“ dodal Petr Novák.

Karolína Erbanová ve skupině Petra Nováka trénovala do roku 2014, mezi vytrvalkyněmi ale jako sprinterka cítila, že potřebuje jiný typ přípravy, a odstěhovala se do Nizozemska. Před novou sezonou plánovala přesun k polské reprezentaci.

vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme