Všechno jsme směřovali k mistrovství světa, říká trenér Sáblíkové před startem šampionátu

Už dvacet medailí nasbírala česká rychlobruslařka Martina Sáblíková během své kariéry na mistrovství světa a od čtvrtečního večera bude v Salt Lake City bojovat o další. A zdá se, že před vrcholem sezony se dvaatřicetiletá závodnice dostala do formy, když v generálce na Světovém poháru v Calgary ovládla závod na 3000 metrů.

Salt Lake City Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Martina Sáblíková

Martina Sáblíková | Foto: Pavel Lebeda | Zdroj: ČOV

Nejdříve si na ledě zkusila pár tréninkových kol a poté si Martina Sáblíková rychlobruslařskou trať ještě několikrát oběhla po tartanovém oválu. Při tom chvíli sledovala a poslouchala, jak si jednotlivé soupeřky říkají své hodně rychlé tréninkové časy.

Přehrát

00:00 / 00:00

Všechno jsme směřovali k mistrovství světa, říká trenér Sáblíkové před startem šampionátu

„Připravovali jsme se na mistrovství světa a já se netajil tím, že všechno směřujeme k  němu. Martina je určitě jedna z osmi až deseti závodnic, které budou bojovat o pódium,“ říká její trenér Petr Novák.

Dobrou ukázkou formy může být poslední tříkilometrový závod před týdnem v Calgary. Sáblíková se před ním necítila dobře – možná se na ní ještě podepsal osmihodinový časový posun, možná nastupující viróza. Na trati ale byla suverénně nejlepší a vyhrála.

Generálka na šampionát Sáblíkové vyšla, v Calgary zvítězila na tříkilometrové trati

Číst článek

„Chápu, že závodnice na sobě před závody hledá ty špatné věci a myslí si, že je něco špatně, že ji něco bolí, že špatně trénovala,“ shrnuje Novák pocity z Kanady.

Podobné pocity má česká rychlobruslařka i teď. Jestli to je oprávněná obava, nebo jen zdravá nervozita, bude jasné po půl deváté večer, kdy je v Salt Lake City na programu závod na 3000 metrů. Kromě Sáblíkové se v něm představí i Nikola Zdráhalová.

Martin Charvát, tat Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme