Za zrušený start Sáblíkové v Calgary může svazová politika, tvrdí firma zastupující rychlobruslařku

Zrušený start rychlobruslařky Martiny Sáblíkové v nedělním závodě na 1500 metrů na Světovém poháru v Calgary má na svědomí „svazová politika“. V krátkém prohlášení pro média to uvedl David Trávníček ze společnosti Sport Invest Marketing, která trojnásobnou olympijskou vítězku zastupuje. Podle webu Seznam Zprávy ve sporu jde o podezření trenéra Sáblíkové Petra Nováka, že svazu v minulosti fakturoval nadsazené částky za soustředění v Itálii.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Martina Sáblíková

Martina Sáblíková | Zdroj: Reuters

Sáblíková v neděli napsala na sociální sítě, že v průběhu čtvrtého dílu Světového poháru eskalovaly interní svazové problémy. 

Sáblíková na stupni vítězů. Na tříkilometrové trati Světového poháru v Calgary dojela třetí

Číst článek

Je mi líto, že někteří lidé nerespektují fair play ani týmové hodnoty. Ke škodě nás všech a našeho krásného sportu. Pořád se s tím peru, před dalším vyjádřením ale chci vydechnout a vše si srovnat v hlavě, uvedla.

Blíže se ani s odstupem několika hodin vyjádřit neplánuje, učinil tak pouze Trávníček.

Závod v Calgary

V průběhu posledního kvalifikačního závodu v Calgary se v rámci rychlobruslařské komunity začala řešit svazová politika, což se dotýkalo také Martiny a jejího týmu. Z důvodu narušené přípravy se rozhodla nenastoupit do závodu na 1500 metrů a zároveň své zklamání ventilovala veřejně, uvedl Trávníček.

Závody v Kanadě byly poslední částí kvalifikace na únorové olympijské hry v Pekingu. Podle Trávníčka rychlobruslařskou hvězdu mrzí, že se všichni zainteresovaní nesoustředí na vrchol sezony i celého čtyřletého cyklu.

Přesto Martina pevně doufá, že si vedení českého rychlobruslení věci rychle vyříká a vytvoří se opět taková atmosféra, která bude ku prospěchu celého sportu a umožní českým reprezentantům dosáhnout ve zbytku olympijské sezony odpovídajících výsledků, dodal šéf zastupující agentury.

Předsedkyně Českého svazu rychlobruslení Marcela Bradová v neděli večer řekla, že informace o možných problémech v Calgary nemá. Připustila, že dlouhodobě není situace rozhodně ideální. V pondělí nebyla telefonicky k zastižení.

Trenér Petr Novák

Seznam Zprávy s odkazem na bývalého svazového místopředsedu Václava Musila uvedly, že se neshody týkají trenéra Nováka, který Sáblíkovou celou kariéru vede, kvůli fakturám za přípravné kempy v Itálii.

„Měli jsme vážné pochybnosti, jestli ty částky nejsou nadsazené. A Novák opakovaně odmítl doložit, co přesně během soustředění zaplatil a kolik to doopravdy stálo,“ uvedl Musil, podle kterého se jednalo o částku 1,8 milionu korun.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme